Vývoj skóre v prvním poločase připomínal přesýpací hodiny. Brňanky zaskočily své soupeřky rychlostí i pozornou hrou v obraně a po trojce Žirkové získaly vedly v úvodu 5:3. Basketbalistky Valencie se sice snažily odpovídat stejnou zbraní, postupně získaly zásluhou přesnější koncovky až šestibodový náskok. České mistryně ale dokázaly rychle navázat krok a v 11. minutě vedly hlavně zásluhou přesně střílející Žirkové 20:18.

Z hubeného náskoku se ale Brňanky radovaly jen chvíli, neboť v následujících pěti minutách je potkal střelecký výpadek. Valencie těžila pouze z přesné střelby bývalé hráčky Gambrinusu Američanky Miltonové-Jonesové a její krajanky Douglasové. Právě jejich zásluhou Valencie po šňůře devíti bodů získala náskok 27:20. Na zvratu se podílela i zpřesněná obrana Valencie, se kterou si soupeřky nedokázaly poradit, neboť se obtížně dostávaly do podkošového prostoru a střelba z tříbodového území byla hodně nepřesná. V závěru poločasu ale stačily bojovně naladěné české mistryně srovnat na 32:32.

Vyrovnaná bitva pokračovala i po změně stran. V týmu Valencie rozehrála po změně stran skvělou střeleckou partii Miltonová, která vynikala takřka neomylnou koncovkou a jen ve třetí čtvrtině vstřelila 12 bodů. Po půlhodině hry už získal španělský tým šestibodový náskok, ale naději vrátila těsně před klaksonem tříbodovým košem Whitmoreová. Basketbalistky Gambrinusu se sice ještě jednou v závěru vzchopily, dvě minuty před koncem stáhly náskok soupeřek na rozdíl čtyř bodů, závěr už ale vyzněl ve prospěch Valencie.

Výsledek

Ros Casares Valencie - Gambrinus Sika Brno 71:63 (18:16, 34:32, 54:51).

Nejvíce bodů: Miltonová-Jonesová 26, Douglassévá 23 - Maiga-Baová a Žirková po 13, Vítečková 12.