Brněnské hráčky nastoupí k zápasu povzbuzené čerstvým postupem do Final Four Evropské ligy přes favorizovanou Valencii. I přes oslavy prestižní souboj s ligovým rivalem nevypustí. „Věřím, že se ani po našem náročném programu posledních dnů nebude opakovat výpadek, který jsme předvedli v minulém vzájemném souboji s USK. Tento náš výpadek si dodnes nedokáži vysvětlit. Každopádně ale pro nás bude utkání s pražským USK kvalitní přípravou na turnaj Final Four,“ přiblížil trenér brněnských basketbalistek Jan Bobrovský.

Při zápase v polovině února se Brňanky na výhru 91:76 pořádně nadřely, když po první čtvrtině prohrávaly 14:32 a ještě po třech čtvrtinách byl stav nerozhodný 68:68. „Byl bych rád, kdyby se nám povedlo sehrát stejně vyrovnané utkání jako bylo to únorové v Brně. Ale naše pozice bude hodně těžká. Hráčky Gambrinusu naposledy teď ve Valencii dokázaly, že jsou opravdu jedním z nejlepších týmů Evropy,“ naznačil kouč USK Lubor Blažek.

Oba týmy by měly nastoupit k utkání kompletní, Brňanky tedy i s uzdravenou kapitánkou Machovou. „Jenže rozdíl je v tom, že Pražanky se na zápas mohly připravovat dva týdny, zatímco my dva dny,“ připomněla Američanka Tamika Whitmoreová náročný program Gambrinusu posledních dní.