„Jsem rád, že se nám podařilo odvrátit mečbol. Velmi jsme se připravovali především na obranu. Ne vždy to sice vyšlo, ale celkově to nebylo špatné,“ uvedl trenér Jan Bobrovský.

Oboustranná sázka na obranu byla zřejmá od začátku utkání. Stav 0:0 po dvou minutách byl výmluvný. Hlavním úkolem Brňanek byla eliminace dvou Američanek Douglasové a Miltonové, které je rozstřílely v prvním utkání. Především u prvně jmenované se jim to dařilo jen částečně.

Výhodou Brňanek byla ovšem širší lavička, bodově se na skóre podílelo víc hráček. „To možná rozhodlo. Mají málo lidí na střídání a únava na nich byla v závěru znát,“ všimla si kapitánka Hana Machová, která odehrála s bolavým kotníkem jen osm minut. „Doktor mi to opíchnul, takže se to dalo. Zvládla bych i větši porci, ale holky hrály výborně, takže nebylo třeba,“ chválila spoluhráčky.

Z nich je třeba vyzvednout především Maiga ­Baovou, naopak zápas se příliš nepovedl Američance Whitmoreové.

Na začátku poslední čtvrtiny vedl Gambrinus už o osmnáct bodů (54:36), ale nakonec z toho ještě bylo drama (59:55). „Holky se možná trochu zalekly. Hrály staticky v útoku a nechaly Valencii střílet trojky,“ zlobil se Bobrovský.

Koncovku však jeho svěřenkyně zvládly výborně, a tak se mohou těšit na rozhodující třetí čtvrtfinále, které se hraje ve středu ve Valencii. Jeho vítěz postoupí do Final Four.

Brno-Valencie 65:55

Po čtvrtinách: 12:15, 33:25, 52:36. Nejvíc bodů: Maiga­

Baová 15, Vítečková a Žirková po 10 – Douglasová 22, Miltonová 13. Fauly: 16:11. TH: 3/3:4/7. Trojky: 4:5. Rozhodčí: Radovič (Chor.), Javor (Slovin.), Barth (Něm.). Diváci: 0. 00. Stav série: 1:1.