„Mám k němu obrovský respekt, stačí se podívat na to, co s klubem dokázal. Moc se těším, určitě to bude dobré," vyhlíží Křemen netradiční spolupráci.

Duel připomene právě deset let od vítězství celku ze Žabovřesk v ženské Eurolize. „Když jsem hrával tehdy za Brno, hodně jsem Euroligu sledoval a chodil jsem na zápasy. Ve vítězném roce už jsem nastupoval za Nymburk, takže jsem nemohl přijít," vzpomíná hráč, který se do Brna vrátil v minulé sezoně.

Křemen si zahrál exhibiční zápas už při angažmá v Rumunsku, na Rosničce ovšem nastoupí zcela netradičně ve smíšeném družstvu. Mezi jeho spoluhráčky patří například Zuzana Žirková, Petra Kulichová či Kateřina Sedláková. „Hrál jsem vedle holek už několik zápasů jen z legrace, ale charitativní bude první. Věřím, že to určitě bude legrace," směje se čtyřiatřicetiletý basketbalista.

Proti soupeřkám plánuje i kvůli exhibičnímu pojetí zápasu upustit z tvrdé hry, na kterou je zvyklý z mužských soutěží. „Fyzický basket hrát nemůžeme, necháme se obejít, vzít si balon… ale rozhodně nechci holky podceňovat, protože ony to umí taky velice dobře. Kdybychom hráli vážně, asi máme jako muži výhodu, ale holky by nám nedaly nic zadarmo," zvážní.

K tradičním kouskům při exhibičním zápasech patří smečování. Scházet nemá ani na Rosničce. „Nikdo nebude hrát naplno, hlavně v obraně bude nasazení úplně minimální. Nějaký prostor pro show tam bude. Nevím, jestli zrovna já jsem ta správná osoba na smečování, ale v šatně se určitě domluvíme mezi sebou, kdo na koš vyskočí," plánuje.

Křemen si v utkání může naposledy zahrát i s parťákem z mmcité Jaroslavem Prášilem, který se na Rosničce rozloučí s kariérou. „Věděl jsem o tom. Už v sezoně říkal, že se zřejmě jedná o jeho poslední, spíš chce hrát nějakou nižší soutěž. Měli jsme rozlučku s týmem, víc jsme to neřešili. Rádi ho ale uvidíme," říká na adresu Prášila, jehož účast v zápase ještě může ohrozit termín narození potomka.