Vrubl teď válí za prvoligové JBC Mmcité Brno, které v úvodních duelech druhé nejvyšší soutěže skouslo porážku s Plzní a přehrálo Vyšehrad 97:71. „V domácí hale na Morendě běží rekonstrukce, jenže to nám nevadí. Vždyť hřiště má pořád dva koše a na palubovce lajny," směje se basketbalista.

Jaké jsou vaše první dojmy?

Jsem plný očekávání, pozitivní nálady a optimismu. Těšili jsme se, až sezona začne. Jen škoda, že jsme první zápas s Plzní prohráli. To nám trošku pokazilo dojmy. Jenže musíme respektovat sílu soupeře. Kluci hráli dva roky nejvyšší soutěž.

Dolehla v prvním duelu na nový tým v soutěži nervozita?

Ano. Byli jsme rozhození. Mladším klukům možná atmosféra svázala ruce.

Vy jste v Plzni ještě loni hrál. Vnímal jste zvýšené emoce?

Jasně. Byl to pikantní zápas. Hrál jsem v Plzni dva roky a podobně jsou na tom i další kluci z našeho týmu. To se z hlavy nevymaže. Hráli jsme malé derby.

Druhé utkání s Vyšehradem jste už s přehledem vyhráli.

Tam jsme už odvedli dobrou práci. Hlavně v obraně. Na druhou stranu, Vyšehrad nás zase tolik neprověřil, ale hráli jsme zhruba ten rychlý styl basketu, kterým se chceme ukázat i ve zbytku sezony.

Máte kolem sebe většinu mladých hráčů. Jak se cítíte v nové situaci?

Sedí mi to. Jsem typ hráče, který míč netahá a raději ho půjčí. Mladí kluci kolem mě běhají, což mi vyhovuje. Míč jim rád dám, ať se ukáží, co v nich je.

Vykají vám mladíci?

Vůbec. Nejsem přece bůhví kdo. Navíc nejsem tak starý. (Směje se)

Setkal jste se opět s koučem Miroslavem Pospíšilem, se kterým jste v Brně před lety začínal. Je stále tak tvrdý?

Miki je pořád stejný a měnit se nebude. Je to šéf a má spoustu připomínek. To je správně. Necháme si poradit a respektujeme jeho zkušenosti. Začal jsem trénovat mládež, takže na spoustu věcí nahlížím z pozice trenéra i já a Miki to tak bere.

Hrajete v hale na Moravské Slavii, která se rekonstruuje. Zvykl jste si na ni?

Hala je specifická a rekonstrukce běží za pochodu, jenže to nám nevadí. Vždyť hřiště má pořád dva koše a na palubovce lajny.