VYBERTE SI REGION

Basketbalisté Brna podlehli lídru tabulky

Brno – Basketbalisté Brna nestačili v pátém kole na domácí palubovce na vedoucí tým Mattoni NBL Nový Jičín. Podlehli mu o deset bodů 75:85.

24.10.2010
SDÍLEJ:

Basketball Brno. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

O všem rozhodla úvodní čtvrtina zápasu. Po pěti minutách to bylo 4:17 ve prospěch favorizovaných hostů. První přestávka začala za stavu 16:32.

„Bohužel jsme měli absolutně nešťastný vstup v první čtvrtině, kdy jsem měl chvílemi pocit, že jsme ještě v šatně. Nevím jestli to byl přílišný respekt, ale ta hra v první čtvrtině nás stála vývoj celého utkání,“ litoval nešťastného vstupu do zápasu domácí kouč Josef Jelínek.

Ve druhé části domácí snížili maximálně na jedenáct bodů, a to bylo z jejich strany vše. Potom lídr tabulky odskočil znovu na rozdíl dvaceti bodů, což si držel až do poslední čtvrtiny. V ní sice kralovali domácí, výsledkem byl jen desetibodový náskok soupeře při závěrečné siréně. „Pro mě bylo důležité, že ti kluci to nevzdali a snažili se ten výsledek zkorigovat. Nicméně to nás neomlouvá,“ dodal trenér Jelínek. Nejlepším střelcem domácích byl Peter Sedmák, double-double si odnesl Boris Meno.

Basketball Brno – Unibon Nový Jičín 75:85 (32:16, 30:49, 49:71)
Střelci Basketball Brno: Sedmák 17, Maio 15, Meno 14, Castleberry 9, Gajdošík 6, Cvek 5, Holloway 4, Reinberger 3, Šmíd 2.
Střelci Unibon Nový Jičín: Muirhead 16, Pandula 13, Šoška 11, Šarovič 10, Pečiukas a Vošlajer 9, Channels 8, Ubilla 4, Medek 3, Hájek 2.
Střelba za 2b.: 26/50 (52%) – 29/53 (55%)
Střelba za 3b.: 2/14 (14%) – 4/11 (36%)
Trestné hody: 17/21 (81%) – 15/27 (56%)
Doskoky celkem: 42 – 34
Doskoky útočné: 13 – 9
Doskoky obrané: 23 – 20
Doskoky týmové: 6 – 5
Bloky: 3 – 0
Osobní chyby: 22 – 18
5 osobních chyb Basketball Brno: nikdo
5 osobních chyb Unibon Nový Jičín: 40. Robert Šarovič
Čtvrtiny: 16:32, 14:17, 19:22, 26:14
Double-double: Boris Meno (14 bodů, 15 doskoků)
Rozhodčí: Petr Hruša, Marek Vondráček, Petr Znamínko
Komisař: Vilém Cígler
Nejlepší hráč utkání: Dušan Pandula
Počet diváků: 325

Autor: Michal Čejka

24.10.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies