Imos v šestnácti zápasech prohrál pouze dvakrát a od prvního místa v tabulce jej dělí pouze jeden bod. „S USK jsme jednou prohráli a jednou vyhráli. Samozřejmě je potřeba přiznat, že porážka s pražským VŠE je mimo," rekapituluje kouč Imosu podzimní výsledky.

I v dalším pokračování soutěže očekává sedmašedesátiletý trenér pokračování přetahované s USK. „Ostatní týmy nejsou tak vytížené jako my. Zpočátku ligy se mi zdálo, že zápasy jsou vyrovnanější, ale postupem času už mi to zase přišlo jako dřív," hodnotí úroveň soupeřů.

Do nového roku hledí na Rosničce s optimismem. Tým již počítá i s uzdraveným duem Alena Hanušová a Edita Šujanová, které promarodily téměř celý podzim. „Pevně věřím, že obě už se naplno zapojí do hry," těší se Bobrovský z návratu opor a rozložení zátěže na více hráček. Imos bude i po Novém roce nadále bojovat na dvou frontách. Vedle domácí soutěže se chce ještě poprat o postup ze základní skupiny Euroligy.

Zatímco družstvo ze Žabovřesk se v lize uchází o mistrovský titul, Valosun chce nakouknout minimálně do vyřazovací části. „Náš cíl je skončit do šestého místa a vyhnout se tak USK Praha a Imosu. Je jasné, že chceme hratelnějšího soupeře," říká předseda klubu Richard Foltýn.

Kalendářní rok 2012 zakončil Valosun vítězstvím 73:60 v Mladé Boleslavi nad Slovankou, které tak oplatil vyřazení z jarního play off. Momentálně okupuje sedmou pozici, ovšem k dobru má odložené utkání s VŠ Praha. „Odklad nám moc nepomohl. Měli jsme formu a na soupeře jsme si věřili," lituje Foltýn.

Imos zahájí nový rok 5. ledna proti Slovance, Valosun se o den později představí v Hradci Králové. Velké radovánky ovšem brněnské hráčky nečekají. „Mezi svátky trénujeme. Holky si nějaké prohřešky určitě rozmyslí. Může dojít k tomu, že si je po Vánocích zvážím." usmívá se Bobrovský.