Jeho svěřenky čeká druhý zápas série hrané na tři vítězství v sobotu od pěti hodin odpoledne v domácí hale Rosnička. První utkání v Praze opanovaly hráčky USK v poměru 87:59. „Až na první desetiminutovku jsme podali ustrašený výkon, mluví o tom i počet doskočených míčů," poukazuje na třináctibodový rozdíl v doskocích.

Brněnský tým trápily zejména obě Američanky. „Spolu s Burgrovou nám pivotky soupeře nastřílely 57 bodů, to je přespříliš," mrzí Bobrovského.

Jak tedy zámořské hvězdy umlčet? „Hrdinstvím. Musíme se snažit je odstavit, i když jsou silově úplně jinde. Je potřeba našim pivotkám pomoct a soupeře zdvojovat," plánuje křídelnice Romana Hejdová.

Zaměření pozornosti na statné Američanky však může být zrádné. Nebezpečí totiž číhá i na jiných postech. „Musíme doufat, že nebudou míče vyhazovat zpět na střelkyně, kde mají Vítečkovou s Elhotovou. Zatím hráčky na periferii nevyužívají a tlačí se pod koš," přemítá Hejdová.

K suverénnímu vítězství USK v prvním finálovém duelu možná přispěla i zvýšená ostraha po dvou porážkách v letošních vzájemných zápasech. „Ve finále poháru nás možná trochu podcenili. Tehdy nás strhla skvělým výkonem Hanka Horáková. Musíme se zlepšit, teď máme největší šanci je porazit," vyzývá Hejdová.

Bobrovský věří i ve vyšší kvalitu rozhodčích. „Některé situace řeší necitlivě, mají strach písknout Američankám faul. Snad v dalším zápase budou dbát na čistotu hry," přeje si brněnský stratég.

Zámořská hrozba

Rebekkah Brunsonová

Narozena: 11. prosince 1981 (31 let)

Výška: 188 centimetrů

Váha: 79 kilogramů

Úspěchy: trojnásobná členka all star týmu WNBA, dvojnásobná vítězka WNBA

Letošní statistiky:

– odehrané zápasy: 24
– body na zápas: 16,5
– prům. počet doskoků: 9

Kia Vaughnová

Narozena: 24. ledna 1987 (26 let)

Výška: 193 centimetrů

Váha: 90 kilogramů

Úspěchy: v roce 2011 zvítězila v anketě o hráčku, která se v sezoně WNBA nejvíc zlepšila

Letošní statistiky:

– odehrané zápasy: 29
– body na zápas: 17
– prům. počet doskoků: 8,1