I proto se Brňané proti bronzovému medailistovi z minulé sezony chtějí ukázat. „Snažíme se každý zápas urvat dobrý výsledek. Bude to opět jen o tom, jak zahrajeme a především co dovolíme našemu soupeři," hlásil brněnský trenér Vladimir Paunovič.

Jeho svěřenci zatím oba letošní vzájemné zápasy prohráli. V Brně padli 69:93 a v Opavě 81:93.

Soupeř Brňanů je v aktuální tabulce pátý, v posledních šesti utkáních nestačil jen na Prostějov a pyšní se šňůrou čtyř vítězných soubojů v řadě. Navíc kraluje týmovým statistikám ve střelbě trojek, kterých dá přes deset na utkání. „V Opavě jsme zahráli slušný zápas, teď věřím, že na něj navážeme. Hlavní úkol je zastavit trojky soupeře, hlavně Dokoupila, který hraje v letošní sezoně výborně," avizoval Paunovič.

Opava je v utkání favorit, ovšem trenér Petr Czudek varuje své hráče před podceněním. „Kluky na to samozřejmě upozorňuju, ale zároveň je potřeba říct, že venku není žádný zápas jednoduchý. Jedeme do Brna pro vítězství, ale soupeř už ukázal svou sílu. Zaskočil například Děčín," podotkl kouč opavského áčka.

Hosté se připravovali zejména na zkušeného borce v dresu Mmcité Jaroslava Prášila. „Do Brna přišel s tím, aby se stal mentorem mladých hráčů. Musíme si na něho dávat dobrý pozor a odříznout ho od balonu tak, aby se co nejméně dostával ke střelám," burcoval opavský stratég.