Urostlý basketbalista si užil oba vítězné turnaje. Stejně jako Michal Semerád. Michala Norwu a Ondřeje Šišku pro pražský podnik nahradili Radek Šír a Michal Šmíd. „Šíša byl v reprezentaci, navíc má zraněný prst. Ale neměli jsme problém dát tým dohromady, vídáme se často a všichni si na takové akci rádi zahrajeme," vyzdvihuje dobrou partu Lenhart.

Za vítězství 15:10 ve finále nad celkem U nás v Beogradě obdrželi Brňané prémii pět tisíc korun. „Není to žádná závratná částka, ale na malou oslavu stačila," usmívá se.

Očekávaný vrchol letošního turné 3×3 měl přijít v sobotu v podobě celorepublikového finále. Jenže z programu turnaje se odehrálo pouze torzo. „Spousta týmů vůbec nedorazila, my jsme nakonec byli jediní z mužstev mattonky (nejvyšší basketbalová liga mužů – pozn. red.), kdo přijel," mrzí Lenharta.

Pokračování turnaje nepřály ani rozmary pražského počasí. „Začalo pršet. Když je plocha mokrá, klouže to a hrozí zranění. To jsme nechtěli riskovat, a tak jsme se vrátili domů," vysvětluje 214 centimetrů vysoký basketbalista.

Brněnská parta si pobyt v Praze zpříjemnila aspoň návštěvou souběžně hraného mistrovství světa hráčů do devatenácti let, kde navštívila čtvrtfinále Srbska s Chorvatskem. „Stihli jsme sice jen závěr, ale byl to pěkný zápas. I atmosféra super," vybavuje si.

I v Mmcité panuje s dvěma triumfy na pěti turnajích spokojenost. „Klub nám nijak nebránil, naopak byl rád, že reprezentujeme," těší jej.