Partu bývalých legendárních hráčů a trenérů dal v létě dohromady Paunovič, který ještě loni vedl v nejvyšší mužské soutěži Mmcité Brno. „Náš cíl je udělat širokou základnu, která v Brně chybí. Spolupracujeme i s Hodonínem a Břeclaví. Za tři měsíce jsme nabrali asi 120 dětí," těší Paunoviče.

Každý z pětice trenérů má na starosti jednu skupinu dětí, které učí základní basketbalové kroky. „Možná bych byl platnější u starších kategorií, kde můžu předat dovednosti pivotům. U dětí žádná specializace není, je to pro mě úplně nová zkušenost," popisuje vicemistr Evropy z roku 1985 Okáč. „Děti zatím třeba ani nedohodí na koš, jde hlavně o to, aby měly ze hry radost," doplňuje Paunovič.

Hvězdy, které předávají umění
- Josef Jelínek – dvojnásobný nejlepší domácí basketbalista, 
s celkovým počtem 11 737 bodů je nejlepší střelec historie československé a české ligy basketbalu
- Jiří Okáč – zúčastnil se pěti evropských šampionátů v basketbale, v roce 1985 na něm získal stříbro, pětkrát se stal v domácí soutěži mistrem republiky, z toho třikrát 
s Brnem
- Miroslav „Miki" Pospíšil – trenérská legenda brněnského basketu, která vychovala spoustu vynikajících hráčů, a také poslední kouč, který s basketbalovým klubem z Brna byl mistr republiky 
v nejvyšší soutěži mužů

Tygři spolupracují rovněž s pražskou basketbalovou školou stejného názvu. Brněnský oddíl se zatím chce zaměřit jen na mládež. „Máme kluky i holky. Nebráníme se spolupráci s kluby na vyšší úrovni, některé už se ozvaly. V mužích ale chceme vybudovat pyramidu až na vrchol," odkrývá budoucí plány Paunovič.

Díky srbským kořenům plánuje bývalý trenér Mmcité v příštím roce oživit tréninky i mezinárodními turnaji. „Mám v Srbsku spoustu kontaktů. Díky naší základně můžeme vytvořit výběr, který odjede na kemp. Tamní děti pak zase můžou přijet sem. Není to tak drahá věc, jak se může na první pohled zdát," vysvětluje.

Všichni trenéři brněnských Tygrů zatím fungují na dobrovolné bázi. „Jsme moc vděční za dotaci Jihomoravskému kraji, díky které jsme první půlrok mohli dát dětem úplně zadarmo. A také za ni máme míče a vybavení," dodává Paunovič.