Každý rok se zvedá zájem o kemp a víc než šedesát procent účastníků se vrací. Tuto přízeň chtějí organizátoři kempu hráčům oplatit. Každý rok pro ně připravují novinky a zpestření. „Tentokrát jsme pro ně přichystali uprostřed týdne Streetball party, basketbal tři na tři. Aktivně se ho zúčastnili také moji svěřenci z Brna, kteří hrají Mattoni NBL," oznamuje hrdě Paunovič.

Letos si v době letních prázdnin přišlo zlepšit individuální schopnosti 174 hráčů všech věkových kategorií. Nejmladším účastníkům kempu bylo jen sedm let.

Do Kyjova se ovšem nesjíždějí pouze mladí basketbalisté z Brna a okolí, ale také například ze Slovenska či Srbska. „Chceme, aby každý rok byl lepší a zvyšovala se konkurence. To je pro všechny sportovce důležité. Nebudeme tedy navyšovat kapacitu, ale zkusíme sem přivést víc zahraničních hráčů ze Srbska. Zaměříme se hlavně na profesionalitu a kvalitu," přemýšlí nad dalšími cíli kempu hlavní organizátor.

Mezi staršími hráči se pro trenéra objevily známé tváře. „Jsem velmi rád, že se na náš kemp hráči vracejí. Je u nich vidět pokrok, který každý rok dělají. Určitě jsou tu kluci, kteří mají velký talent a za pár let si mohou zahrát v nejvyšší basketbalové lize. Věřím, že je tam uvidíme," říká Paunovič, který povede brněnské družstvo i v následující sezoně Mattoni NBL.

Kromě trénování hodů, driblingu a dalších základních činností se dostalo také na dovednostní soutěže. Nejvíc ohlasů získala soutěž ve smečování, tedy Slam dunk. Své umění v ní ukázali i profesionálové. „Z této letošní novinky byly děti hotové," dodává.

Projekt funguje díky spolupráci JBC Brno a Jiskry Kyjov. Podporu má i v městě Kyjově. Účastníci kempu zde mají k dispozici několik tělocvičen a sportovní halu. Organizátoři ve spolupráci s městem zajistili pro hráče ubytování přímo na místě.

ADAM HAVEL