Pecková se do Valosunu vrací po roční odmlce, kdy nastupovala za francouzský celek COB Calais. „Tereza je zkušená basketbalistka, v nedávné minulosti u nás hrála. Zvýší nám výškový průměr, jako křídlo je nebezpečná z pod koše i z pole," vítal novou akvizici trenér Valosunu Marian Svoboda.

Posily Valosunu
- Tereza Pecková – křídlo, příchod z COB Calais (Fr.)
- Reem Moussová – rozehrávačka, příchod z Dallas Crest (USA)
- Monika Satoranská – křídlo, příchod z VŠ Praha
- Marina Solopova – křídlo, příchod z Uteny (Lit.)
- Adina Stoiedinová – pivotka, příchod z Charleroi (Bel.)
- Andrea Sládková – pivotka, příchod z VŠ Praha

Další nová tvář v královopolském kádru je dvaadvacetiletá Moussová. Američanka za sebou má angažmá v egyptské reprezentaci a NCAA, v Houstonu vystudovala obor elektro. „Žárovku si sama vyměním," žertovala Moussová.

S trenérem Svobodou se seznámila na jednom z basketbalových kempů a nyní se sejdou v jednom klubu. „Je velice pohyblivá," vyzdvihl její přednosti kouč.

Kvalifikační zápasy EuroCupu o postup do základní skupiny s celky Castors Braine, Spar Citylift Girona a Uniao Sportiva sehraje Valosun 6. a 12. října proti německému Kelternu. „Toužíme se propracovat mezi domácí elitu, k tomu hráčky se spoustou mezinárodních zkušeností nutně potřebujeme. Doufám, že to ocení i početní brněnští příznivci. Basketbal si to ve městě zaslouží," dodal generální manažer Richard Foltýn.