Zápasy mezi druhým a třetím celkem tabulky slibují napínavou podívanou. Existují samozřejmě i výjimky. Třeba souboj házenkářů Plzně proti Královu Poli. Z ozdoby extraligového kola se stala jasná záležitost domácích Západočechů, kteří vyhráli vysoko 30:18. „Teď nás venku čekají lehčí soupeři," tvrdí brankář brněnského celku Jiří Bavlnka.

Čekalo se, že zápas bude vypadat mnohem vyrovnaněji. Čím to, že vás Plzeň takhle přejela?

Dělali jsme technické chyby v útoku. Vedli jsme ještě 6:5, pak se zápas zlomil. Nabídli jsme šest balonů v řadě soupeřovi do rukou a posadili jsme je na koně.

Určitě jste počítali s tím, že můžete Západočechy potrápit mnohem víc?

Rozhodně. Po posledních vítězstvích jsme asi byli hodně sebevědomí. Všichni to chtěli vzít na sebe, jenže jsme ztráceli míče.

Vy jste si ve své kariéře prošel také půlročním plzeňským angažmá. Šlo pro vás ještě o speciální zápas?

Nějaká doba už od toho uplynula. Všechny kluky v týmu znám. Občas si napíšeme, ale beru to jako každý jiný zápas.

Přitom jste z Plzně neodcházel v dobrém. V době vaší nemoci se vás klub rychle zbavil.

Už je to dlouho… Člověku, co to způsobil, na jméno přijít nemůžu, to je pravda…

Brankář Radek Motlík v tisku sliboval, že vám trochu pocuchá nervy nějakou esemeskou před zápasem. Udělal to?

Já jsem ho předběhl a napsal mu první. (smích) Taky jsem to četl. Před zápasem jsme se jen trošku hecovali a pak šli na to.

Momentálně spolupracujete s jiným obrovsky zkušeným gólmanem. Jak si pochvalujete letní příchod Petra Štolcara do královopolské kabiny?

Jsem maximálně spokojený. Vycházíme spolu suprově. Když se v brance jednomu nedaří, druhému to jde. Teď naposledy v Plzni to moc neplatilo, ale naše chyba to tentokrát fakt nebyla.

V předchozích sezonách jste byl vy tím zkušeným, ke kterému vzhlíželi mladší hráči. Jak jste spokojený se současným stavem?

Takhle jsem to měl jenom teď v Brně. Jinak jsem byl vždycky já ten mladý zobák. (úsměv) Je pravda, že na mě není vyvíjený takový tlak, i když já si ho nepřipouštím ani tak.

Váš tým se momentálně nachází na čtvrté pozici, ovšem lepí se na vás další konkurenti.

My jsme hlavně spokojení s tím, jak se nám povedla první půlka základní části. Máme i výhru venku. Teď nás čekají venku hratelnější soupeři, ale bude těžší uhájit domácí neporazitelnost.

Na konci října jste se také připojili k akci Movember. Jak si tým pochvaluje nové kníry?

No, někdo vypadá jako Helmut. (smích) Na palubovce s tím problémy nemáme, poznáme se. Nejvíc to roste našemu třetímu brankáři Karlu Zaplatílkovi.