Česká reprezentace musí 
11. dubna v pražské Areně Sparta uhrát přinejmenším stejný výsledek. „Nejvíc nás mrzí, že jsme nedali žádný gól. Za každého stavu jsme měli několik dobrých šancí. Branka ze soupeřova hřiště by pro nás hodně vyřešila. Ale bohužel,“ litoval hráč brněnské Tanga a stálý člen národního týmu Michal Belej.

Trenér Tomáš Neumann z jihu Moravy povolal ještě dva Belejovy spoluhráče. Kapitán brněnského celku Josef Havel se do zápasové sestavy nedostal, střelec Michal Seidler měl na starosti speciální taktický tah – lavičku. Při ní „nenápadně“ vystřídá a nehlídaný upaluje na branku. „Tady se mu to moc nepovedlo. Jednou dokonce vůbec nezakončil. Ve druhém poločase už jsem to zkoušel já, ale Slovinci si to pohlídali,“ povídá Belej.

Navzdory solidní hře a pochvalám od trenéra i brazilského asistenta Cacaua přijížděla výprava ze Slovinska smutná. „Vyříkali jsme si to už v kabině a potom i v autobuse. Hlavní je výsledek. A ten se nám nepovedl,“ smutnil devětadvacetiletý technik.

Favorizovaní Češi doplatili i na únavu jednotlivých opor. Těm totiž začala i fotbalová sezona. „Třeba Lukáš Rešetár na prosincové kvalifikaci doslova jezdil. Ale v pátek hrál poločas futsalové ligy, v sobotu ráno už hrál třetí fotbalovou ligu za Pardubice, které touží po postupu. Pak přesun do Brna, a ve Slovinsku už na něm byla vidět únava,“ ukázal Belej názorný příklad.

Před domácí odvetou je zatím opatrný. Přesto věří, že se jeho tým na vrcholnou akci podívá. „Pokud se nám podaří dát dvě branky do poločasu, zvládneme to. Sebevědomí se v takovém případě obrátí v náš prospěch. Vidím to pořád padesát na padesát,“ tvrdil.

„Pro spoustu kluků navíc jde o možná poslední šanci, jak se dostat na vrcholnou akci. A co bude po nich, to nikdo neví,“ uzavřel Belej.