Velké lákadlo programu představuje koncert písničkáře Pekaře, který odstartuje v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne. Vstup je zdarma. „Zvažuji, že si s sebou vezmu i nějaký úbor na cvičení," líčí Pekař, ale na start se nepostaví.

„To je výborný nápad, že bych si zaběhl pět kilometrů a na konci mě můžou zastřelit," směje se.

Dopoledně patří dětským běhům s Nadačním fondem Modrý hroch, který pečuje o děti po těžkých úrazech. Pořadatelé poté připravili hlavní tratě na pět a deset kilometrů. Jejich startu se v pravé poledne ujme olympijský vítěz v brokové střelbě z Pekingu 2008 David Kostelecký, jehož doprovodí reprezentační parťák Jiří Lipták. Vedle nich v sobotu rozdá podpisy fotbalový šoumen Petr Švancara a exhibici předvede thajboxerský mistr světa Tomáš Hron.

Hlavní náplň Mizuno Podzimní 10 však představuje běh. Účastníci se mohou těšit na čerstvého českého šampiona na deset kilometrů z domácí klasiky v Běchovicích Jiřího Homoláče, na trať se postaví mistryně republiky v maratonu Šárka Dýrová Macháčková, které ještě ve středu vedla pravidelný trénink pro účastníky závodu. „Diváci mě na trati určitě uvidí, ale nemám ambice na vítězství. Deset kilometrů není má disciplína, ta patří jiným borkyním," culí se elitní česká vytrvalkyně.

Registrace je možná ještě dopoledne na místě, pět stovek nejrychlejších dostane funkční tričko. Na běžce čeká živé moderování přímo z trati, natáčení závodu pomocí dronu a popisovatelná startovní čísla. „Pro nás totiž běžci nejsou jen čísla," říká ředitel závodu Tomáš Štancl. Bohatý doprovodný program nabízí sportexpo, festival jídla, relaxační zónu, běžeckou poradnu či rady fyzioterapeuta.

Mizuno Podzimní 10 společně s partnerským závodem Pivní míle, který startuje v neděli v jedenáct hodin dopoledne na stadionu Moravské Slavie v Brně, obdarují běžce s nejnižším součtem umístění z obou podniků.

Program Mizuno Podzimní 10

8.00 – 11.00: registrace a výdej startovních balíčků

9.00: start dětských závodů s Nadačním fondem Modrý hroch

10.30: vyhlášení výsledků dětských závodů

11.30: společná rozcvička před startem hlavního závodu

12.00: startovní výstřel závodu na 5 a 10 kilometrů

12.35: předpokládaný doběh prvního závodníka běhu na 10 kilometrů

14.00: vyhlášení nejlepších závodníků jednotlivých kategorií

15.00: exhibice thajboxerského mistra světa Tomáše Hrona

15.30: autogramiáda sportovních osobností

16.00: koncert Pekaře zdarma

18.00: konec oficiálního programu