Stejnou porci zvládl ještě jeden čínský biketrialista a jedna žena. „Moje kamarádka ze Španělska. Obdivoval jsem ji, zvládla to za hodinu a půl," podotkl Kolář.

Pro blanenského rodáka nebyla exhibice na čínské televizní a vyhlídkové věži žádná legrace. A to nejen kvůli námaze na kole. „Stačilo, když jsme den před tím vyjeli nahoru výtahem. Mám strach z výšek a bál jsem se jít k zábradlí," přiznal.

Spolu s dalšími dvěma odvážlivci Kolář další den vystoupal do výšky sto devadesát metrů. „Když jsem šplhal nahoru, málem jsem se pozvracel. Kvůli námaze. Je fakt, že výšku jsem v tu chvíli vůbec nevnímal. Strach docela opadl," nabídl Kolář recept lidem trpícím podobnými obtížemi.

Eso českého biketrialu se do nejlidnatější země světa dostal s dalšími devíti Evropany. K nim se připojilo dalších patnáct domácích biketrialistů. Vzbudili patřičný rozruch. „Tento sport Číňané skoro neznají. Když jsme se rozjížděli venku, hned se kolem nás shlukla stovka lidí," pousmál se úřadující vicemistr světa z loňského roku. To v srpnu hodlá změnit. A vylepšit.

Trať, kterou si zajel v Číně, mu v tom ale zase tolik nepomůže. „Neumějí je stavět, byla straně složitá. Udělal jsem malou chybičku a pak už jsme ostatní nedojel. Ale bylo to tím, že většina o den dřív na věži skončila ve třetím patře. Byl jsem z toho hrozně unavený," přiznal Kolář, který si pořádně hodlá odpočinout i v dalších dnech.