VYBERTE SI REGION

Bobrovský: Léta se ozývají, ale chci udržet klub na výši

Brno /ROZHOVOR/ - Sedmnáctkrát za sebou se dostal se svým týmem do finále. Teprve potřetí z něj odešel se skloněnou hlavou. Kouč basketbalistek Frisco Sika Brno Jan Bobrovský už po pár dnech zklamání necítí.

28.4.2011 2
SDÍLEJ:

Trenér brněnských basketbalistek Jan Bobrovský.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Řeší jiné věci: shání peníze na novou sezonu a hlavně na udržení klubu v prestižní Eurolize, kterou s týmem před pěti lety vyhrál. „Sponzoři se do ženského basketbalu nehrnou, ti se musí důkladně vyhledávat,“ tvrdí basketbalová legenda, která se momentálně ve Friscu stará takřka o všechno.


Vraťme se ještě o pár dní nazpět. Jak vám bylo v sobotu po třetím prohraném finále?
V prvním momentu jsem byl trochu zklamaný. Ale rozhodně nejsem nespokojený s tím, co jsme letos odvedli. Kdybychom postoupili ještě o jedno kolo dál v Eurolize, byl bych spokojený stoprocentně.

Co rozhodlo o tom, že se vaše finálové plány zbortily?
Když nehrála Vítečková, tak byly vzájemné zápasy v naší režii. S ní bylo USK o poznání silnější. Měli širší kádr vyrovnaných hráček, a to se ukázalo jako rozhodující. Důležitou roli sehráli i rozhodčí. Je až překvapující, že byli přísnější na nás. V takto vyrovnaných utkáních rozhodují detaily. Možná se zdá, že jsme ukřivdění, ale nebylo to fér, že u nás v Brně nepískal ani jeden rozhodčí z Moravy. Všichni byli z okolí velké Prahy.

Dá se říct, že máte víc zlatých medailí než kdokoli jiný a najednou přišla druhá stříbrná za poslední tři sezony. Jak se s tím srovnáváte?
Už jsme se na to trochu připravovali dopředu. Když před sezonou odešla taková spousta hráček a ekonomika ve sportu hraje taky svoji roli. Člověk se na to musí dívat reálně.

Chtěli jste být důstojným soupeřem pražského USK. Povedlo se vám to, i když jste mu odevzdali český pohár i ligový titul?
Určitě. V každém případě. Hlavně když jsme vyhráli dlouhodobou část, vypadalo to, že mu dokážeme konkurovat.

V říjnu to ale s týmem vypadalo docela špatně.
Na začátku sezony se zdálo, že tým oslabil o více než polovinu. Opory, které se ukázaly oporami až později, neměly zpočátku takovou formu jako teď. Jen díky nízké kvalitě české ligy jsme s nikým neprohráli.

Jak tedy budete s odstupem vzpomínat na nedávno skončenou sezonu?
Před začátkem sezony jsem říkal, že bude trochu zvláštní, že si budeme zvykat na porážky. A to jsem neměl na mysli jen Euroligu. Myslel jsem tím i naši ligu. Netušil jsem, že budeme schopní konkurovat USK, proti sestavě, jakou poskládali.

A všechno bylo nakonec jinak.
Postupem času forma našich holek stoupala. Myslím tím hlavně naše opory: Eldebrinkovou, Škerovičovou i Fordovou, která se otočila o sto osmdesát stupňů. I proto jsme očekávali s trochu větším optimismem finálové zápasy. Chtěli jsme hrát vyrovnanou partii.

Kompletní rozhovor najdete v pátečním vydání Brněnského deníku Rovnost

Autor: Michal Čejka

28.4.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies