"Vím, co od Schiavoneové očekávat. Doufám, že udělám první bod, aby se Petře nastupovalo dobře," řekla Šafářová na tiskové konferenci. "Snad to po mém zápasu bude dva nula," přidala Kvitová, která má ve Fed Cupu vítěznou sérii osmi zápasů ve dvouhře.

Kapitán Petr Pála tuto italskou nominaci na dvouhry očekával. Schiavoneová je světovou dvanáctkou, a i když se jí v posledních týdnech nedařilo, ve Fed Cupu patří k nejzkušenějším. Erraniová zase minulý týden vyhrála turnaj v Barceloně.

"Schiavoneová je zkušená a Erraniová hraje ve výborné formě. Spíš by mě překvapilo, kdyby to bylo jinak," řekl Pála. Šance obou týmů jsou podle něj vyrovnané. "Hrajeme po dlouhé době doma a věřím, že publikum a rychlejší povrch by nám mohly pomoci k úspěchu."

V neděli se nejdříve utkají týmové jedničky Kvitová se Schiavoneovou a pak dvojky Šafářová a Erraniová. Oba kapitáni mají možnost nominace změnit a Ital Corado Barazzutti by teoreticky na Kvitovou mohl nasadit Flavii Pennettaovou.

Do závěrečné čtyřhry jsou na české straně nahlášeny loňské vítězky Roland Garros Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. Za Italky by měla nastoupit Roberta Vinciová, která ve Fed Cupu čtyřhru neprohrála a zvítězila již sedmnáctkrát, s Erraniovou.

Česky mají s Italkami bilanci 3:4 a chtějí jim oplatit předloňskou porážku 0:5 v Římě. Výběr kapitána Pály získal stříbrný pohár pro Česko poprvé po 23 letech, Italky vyhrály soutěž třikrát v letech 2006, 2009 a 2010 a jsou počtvrté za sebou v semifinále. V Ostravě budou hájit pozici jedniček fedcupového žebříčku. 

Program semifinále Fed Cupu:
    ČR - Itálie (Ostrava - ČEZ arena, tvrdý povrch):
    Sobota (12:00): Šafářová (23. v žebříčku WTA) - Schiavoneová (12.), Kvitová (3.) - Erraniová (28.).
    Neděle (11:00): Kvitová - Schiavoneová, Šafářová - Erraniová, Hradecká, Hlaváčková - Erraniová, Vinciová.