„Jednou jsem si spletl tréninky a místo na thajský box jsem přišel na MMA. Šedesátikilový kluk tam se mnou hodil na žíněnku a uškrtil mě. Říkal jsem si, že takhle ne, a začal jsem ladit i boj na zemi,“ říká Ducár.

Začínal při studiu vysoké školy v brněnském klubu Muay Thai, ale při zkouškovém okusil klasický box v oddílu Řešeto Znojmo. Později v klubu Valetudo RK Znojmo poznal i MMA. Má domácí titul v boxu, amatérský v thajském boxu, v němž se stal vicemistrem světa. Zvládá boj v různých odvětvích. „Chci vždy využít každého umu, co mám, abych zápas dotáhl do vítězného konce, ať je to na zemi, v postoji nebo klidně ve vzduchu,“ usmívá se sedmadvacetiletý bojovník.

Přípravné utkání mezi nováčkem extraligy Duklou Jihlava a držitelem mistrovského titulu Kometou Brno.
Kometa bez lítosti smetla nováčka z Jihlavy pěti góly

V ringu si už vybojoval značné renomé, vždyť v březnu v Brně knokautoval protřelého Tomáše Šenkýra ze Slovenska. „Občas se mi stává, že když se zajímám o nějakou nabídku na zápas, soupeři odřeknou. Když jsem začínal, taky jsem se nebál velkých jmen a skočil jsem do toho víceméně jako outsider. Možná přichází čas, kdy se to otočí,“ doufá.

V červnu kývl na duel v MMA při galavečeru Fusion FN11 v brněnském Bobycentru, kde v prvním kole vzdal Adamu Horváthovi z Maďarska. „Je to blbý pocit, když uděláte maximum a stejně to nevyjde, jak si přejete,“ vrací se k prohře.

Ani ne o dva týdny později už v Londýně nastoupil k boxerskému zápasu a ve druhém kole knokautoval domácího Nicka Parpu. „Nebyl jsem sice stoprocentně zdravotně fit, ale chtěl jsem smazat předchozí prohru z hlavy,“ popisuje.

Poslední zářijový den ho čeká semifinále pyramidy turnaje světové Grand Prix organizace King of Kings v Moldavsku. Tam může jeho kariéra strmě vyletět. „Doufám, že to bude velké, klapne to a pojedeme dál,“ přeje si Ducár.