Na druhou stranu osm měsíců přípravy asi nyní nemá žádný tým...

Jiné týmy mají víc hráčů 
v kvalitních evropských ligách. Máme dejme tomu tři kvalitní hráče. Někdo jich má pět šest. A to je víc. Takže čas přípravy je pro všechny stejný, ale ostatní mají víc hvězd.

Minulý týden porazili Češi v Brně v přípravném utkání Japonce. Byl jste se na utkání podívat?

Byl. Japonsko museli porazit. Proč naši hráči nevyhráli v Polsku? Proč nevyhráli v Německu? Moc tomu na Evropě nevěřím. Navíc mají skupinu s Litvou, Estonskem a Lotyšskem, týmy 
z bývalého Sovětského svazu.

Brněnský basketbal býval vyhlášený, nyní zažívá krizi. Muži hrají na spodku nejvyšší soutěže, ústup ze slávy zažívají i ženské Žabiny. Jak vidíte brněnskou současnost?

Všechno je o penězích. Všichni možní významní sponzoři jsou v Praze, mají tam ředitelství. Sehnat peníze je dost těžké. Na to Žabiny dojely, dnes nemají sponzora. Dobré hráčky odešly. Druhá věc je, že nejde stavět český basket na tom, že v týmech bude pět šest cizinců. Měli by být maximálně dva a je potřeba se zaměřit na mládež. Osmnáctka sestoupila, dvacítka sestoupila… Nevím, jak to ti nahoře řídí, že toto dopustili.

Navštěvujete i přes neveselé výsledky zápasy brněnských týmů?

Chodím se dívat. Nejen na chlapy, ale i na Žabiny, kde hraje moje vnučka. Už je v reprezentaci do šestnácti let 
a dost jí věřím.

Vy jste si minulý týden na náměstí Svobody zasoutěžil v házení trestných hodů a rychle jste proměnil všech pět z pěti. Chodíte si ještě někam zahrát?

Ne, už ne. Akorát hraji za veterány. Jezdíme rok co rok na mistrovství světa nebo Evropy. Letos byl světový šampionát v Americe, tam jsme nejeli. Nesehnali jsme sponzora a nechtěli jsme každý dát padesát tisíc. Tak jsme se na podzim přihlásili na Evropské hry veteránů do francouzského Nice.