Čtvrtý muž z loňského kontinentálního i světového šampionátu má za sebou třítýdenní intenzivní trénink v Oberstdorfu a před čtvrtečním vstupem do závodu si věří. "Cítil jsem se fajn. Třísla už mě nebolí, i když na to pořád musím myslet. Snažím se vždycky intenzivněji protáhnout a rozcvičit," uvedl Březina pro Právo.

Jeho výkony však říjnová operace už podle všeho neomezuje. "Nebylo to nic příjemného, ale tím, že už jsem si prožil před dvěma lety operaci s kolenem, jsem se s tím vyrovnával líp. Dostal jsem se ale včas zpátky do tréninku a věřím, že už jsem se dostal na úroveň, na níž jsem byl vloni," řekl dvacetiletý brněnský krasobruslař.

vůli zdravotním problémům se Březina nepředstavil v žádném ze závodů seriálu Grand Prix. Stihl pouze start na českém šampionátu a "zkušebně" se objevil na soutěži Golden Spin v Záhřebu. Za handicap to ale nepovažuje.

"Nemělo by to hrát roli, Grand Prix je seriál, který se uzavře svým finále, mistrovství Evropy a světa jsou samostatné závody. Když v Bernu předvedu čisté programy, měl bych dostat tolik bodů, kolik si zasloužím," věřil svěřenec trenérů Petra Starce a Karla Fajfra.

Stejně jako v minulé sezoně se dopředu nerozhodl, zda do svých jízd zařadí čtverný skok. I tentokrát se prý společně s trenéry rozhodnou až podle výkonů soupeřů a své formy. Bez ohledu na to by ale Březina rád získal v Bernu medaili.

"Po loňském čtvrtém místě by byla super. Pokud zajedu krátký program čistě a volnou jízdu maximálně s jednou chybou, mělo by dobré umístění přijít samo. I když rozhodčí dělají divy," řekl Březina v MfDnes.

Na stupních vítězů by se mohl potkat s krajanem Tomášem Vernerem, který vládne v této sezoně evropským tabulkám. "Bylo by to super a myslím, že se nedá říct, že by to bylo nereálné," dodal Březina.