Zatímco Znojmo zaznamenalo v základní části tři výhry a tři prohry, Brňané v sezoně dosud neprohráli. „Na výhru si věříme, protože se nám v sezoně dařilo, nemyslím si ale, že zápas bude jednoduchý. Soupeř překvapil v semifinále a teď nemá co ztratit, takže na hřišti nebude pod tlakem," uvedl brněnský trenér Jan Raspopčev.

Znojemský kouč Radim Pařízek ale semifinálové vítězství nepřeceňuje a vnímá Aligátory jako favority. „Předpokládali jsme, že Jihočeši budou silnější. Před zápasem jsme si jejich herní styl zanalyzovali a kvalitně se připravili. K našemu štěstí jsme se brzy ujali vedení, to nám pomohlo. Finálový soupeř je ale úplně jiný, má v týmu hráče s mnohaletými zkušenostmi z nejvyšší ligy a jen těžko se mu konkuruje," zhodnotil Pařízek.

Brňané se v přípravě zaměřili především na psychiku hráčů. „Jde o výjimečné utkání, v základní části nemá jedna prohra velkou váhu, ale ve finále je to rozhodující, proto s hráči pracujeme zejména na jejich psychické stránce, aby nedělali zbytečné chyby," pravil Raspopčev.

Znojemští oproti tomu pilovali

herní prvky. „Trénovali jsme držení balonu v útoku. Je důležité jen nebránit, aby si naši defenzivní hráči taky odpočinuli," povídal kouč Rytířů.

Oba finalisté mají velké plány do budoucna. „Náš cíl je stabilizovat kádr, přivést co nejvíce mladých kluků a pracovat s nimi na jejich fotbalových i osobnostních kvalitách. Chceme vybudovat silné konkurenceschopné družstvo, s nímž si za čas zahrajeme třeba i první ligu," povídal trenér Brňanů.

Znojemští naopak do budoucna v České republice hrát nechtějí. „Příští sezonu začneme v rakouské čtvrté divizi, která je mnohem kvalitnější a pro sponzory je zajímavější zahraniční prostředí. Přejeme si ji hned vyhrát a postupovat výš a výš. Chceme přitáhnout tři až čtyři reprezentanty, kteří nám pomůžou s výchovou mladých hráčů," řekl Pařízek o budoucích plánech.

Bilance mužstevVzájemné duely v sezoně:
· Znojmo Knights – Brno Alligators 7:27
· Brno Alligators – Znojmo Knights 42:0
Pozice po základní části:
· Brno Alligators – 1. místo skupina východ · Znojmo Knights – 2. místo skupina východ
Finále:
· sobota v 16.00 v areálu Ragby Bystrc

MARKÉTA WEINLICHOVÁ