Brněnská parta si čekání na říjnový start extraligy krátí sérií přípravných turnajů. V Bučovicích vybojovala druhé místo za Příbramí. Na slavném turnaji v Dřevěnicích skončil Malánův tým šestý. „Hráli jsme také v Polsku, kde nám šlo o konfrontaci s odlišným stylem volejbalu. Máme za sebou také zápasy v Benátkách nad Jizerou a v Rakousku. Nahráno máme už poměrně dost," vypočítal Malán.

V srpnu a v září se Jihomoravané zaměřili kromě míče i na posilovnu a atletiku. „Pomáhá nám trenér Peter Melčák. Není to jen o činkách, ale připravuje klukům balanční cvičení a zpevňovací cviky. Příprava je skvěle pestrá," pochvaloval si kouč.

Před startem extraligy se Brňané hodlají zaměřit na to, co je zdobilo na konci minulého ročníku soutěže. Sází na precizní servis a obranu na síti. Naopak slabinu Malán zatím vidí v příjmu a v souhře jednotlivých hráčů. „Na vypilování hry máme ještě měsíc času. Zvládneme to. Sháníme ještě jedno libero. Zatím s námi jako loni hraje Standa Musil, ale věkem je ještě sezonu junior," hlásil zkušený lodivod.

Kromě srpnového příchodu blokaře Martina Klapala a odchodu kapitána reprezentační juniorky Adama Zajíčka klub z haly v Kounicově žádné výrazné změny nepotkaly. „Pokud ještě někdo přijde , musí to být hotový a kvalitní volejbalista. Na druhou stranu doufám, že z jedenácti hráčů stávajícího kádru už nikdo nevypadne," dodal letos dvaapadesátiletý trenér.

Brněnský tým čeká před extraligou ještě víkendový turnaj ve Šlapanicích, za dva týdny si dvakrát zahraje s mistrovskými Českými Budějovicemi a v generálkách se za tři týdny osmé mužstvo loňského ročníku nejvyšší soutěže utká dvakrát se Zlínem.