„Pro Brno to bude pěkný zážitek a hezká rozlučka pro jeden brněnský tým se sezonou. Ale do semifinále chceme my," rýpl si do soupeře kouč Tanga Marian Berky.

Se svými svěřenci se však musí mít na pozoru. Byť v posledním kole základní části převálcoval finalista loňského ročníku Helas 11:2, v jedenáctém kole vyhrál loňský nováček nečekaně 4:0. „Každá porážka mě štve, to je jasné. A s Helasem vadí dvojnásob. Využil našich chyb, vyhrál zaslouženě," vracel se k jedné ze čtyř letošních porážek Tanga útočník Michal Seidler.

Že se oba soupeři utkají ve čtvrtfinále, zapříčinil právě jedenáctigólový debakl Helasu. Ten si Tango totiž přál. „Chci, aby se zápasy podobaly tomu prvnímu z letošní sezony. Uděláme vše, aby se vysoká porážka neopakovala a nehrálo se jen na tři zápasy," burcoval svoje mužstvo trenér šestého týmu tabulky Jan Loup.

I vzhledem k tomu, že oba celky hrají domácí zápasy ve stejné hale, slibují si od vzájemného měření sil kvalitní diváckou kulisu. „Rivalita mezi Helasem a Tangem je něco neskutečného, proto doufám, že přijde spousta fanoušků," doufal Berky.

I kvůli loňské účasti ve finále, kde tým podlehl až Chrudimi, neslevuje Tango ze svých ambicí. I Berky však ví, že derby je ošidné. „V play off už se nikdo nedívá na výsledek. Zápasy musíme nějakým způsobem vyhrát, ať už v prodloužení, nebo na penalty," podotkl.

Helas se před startem série obává individuálních kvalit hráčů Tanga, které po základní části skončilo v tabulce třetí za Chrudimí a Teplicemi. „Mohou rozhodnout jedinci. My máme zraněného Standu Lercha, který nám chybí dlouhodobě. S Davidem Cupákem a Ivanem Lackem je to pilíř naší hry. Zápasy budou rozhodovat maličkosti," přemítal Loup.

Seidler: S Chrudimí i Teplicemi se dá hrát

Brno - Brněnský futsalista Michal Seidler v dresu Tanga nastřílel v základní části 44 branek. I díky dalším 29 asistencím vyhrál se 73 body kanadské bodování nejvyšší soutěže. Proti Helasu chce začít cestu za zopakováním loňského finále. „Ale i Helas má šikovné hráče," varuje před startem série.

Pokud chcete hrát finále a postupovali bychom podle papírových předpokladů, čeká vás pořádné sousto. Helas, Teplice a Chrudim.

Přesně tak. Začínáme s Helasem, což je velmi těžký soupeř. Má šikovné hráče, jako je Cupák, Lacko a nesmím zapomenout na Pepu Havla, se kterým jsem hrál v Tangu. V bráně navíc mají jistého Šimona.

Jak jste se v Tangu připravovali na závěr sezony?

Poslední tři kola jsme věděli, že skončíme na třetím místě, takže jsme jen čekali, na koho narazíme. V posledních zápasech trenér zkoušel všechny hráče.

Je až třetí místo v základní části zklamání?

Hodnotím je pozitivně, i když jsme chtěli být druzí, ale sami jsme si to pokazili. Pro nás je důležité vědět, že jak s Chrudimí, tak i s Teplicemi se dá hrát.

Láká vás možnost dostat se přes padesát gólů za sezonu?

Ani jsem nečekal, že můžu dát čtyřicet čtyři gólů. Nikdy předtím jsem po základní části neměl víc gólů.