V souboji o bronz mezi favorizovaným Brnem a Olomoucí se o překvapení postaraly hráčky z Hané. Olomoučanky v sérii hrané na dvě vítězství prohrávaly 0:1, ale stav dokonale obrátily a zvítězily 2:1. V rozhodujícím třetím duelu Hanačky v sobotu vyhrály v Králově Poli 3:1 a slaví po loňském stříbře tentokrát bronz.

„Myslím, že se nám podařilo téměř nemožné. Zvláště po ukončení kariéry Petry Chalcarzové jsme už nevěřili, že můžeme hrát o medaile. Nakonec se nám to ale povedlo a jsme maximálně spokojení," zářil kouč hostujícího celku Jiří Teplý.

Brno před startem sezony avizovalo jasný cíl, přálo si opět cenný kov. Po základní části i nadstavbě k tomu v tabulce třetí Královopolanky směřovaly. Až na suverénní mistryně z Prostějova a silný pražský Olymp Brno své soupeře poráželo. „Jenže byli jsme teď ve třetím utkání horší. Stejně jako v týdnu v Olomouci. Soupeř měl větší vůli po vítězství a z mého pohledu zaslouženě vyhrál," klopil zrak brněnský kouč Marek.

Loňské repete

Šestinásobné české šampionky prožily v sobotu v hale ve Vodově ulici podobně zlou noční můru jako loni. Tehdy také v roli favoritek zkolabovaly v semifinálové sérii a taktéž Olomouc je poslala po prohře 2:3 na zápasy do boje o třetí příčku. Ten ovšem tehdy na úkor pražského Olympu zvládly. „Teď cítíme veliké zklamání. V sérii jsme vedly 1:0, ale bohužel jsme náskoku nevyužily. Litujeme hlavně druhého setu, kdy se soupeř hodně zvedl a zatlačil nás servisem," smutnila brněnská kapitánka Sandra Onderková, která s trenérem Markem byla u všech posledních úspěchů klubu.

Velkou zásluhu na bronzových olomouckých oslavách má Hana Vanžurová. Olomoucká smečařka v sezoně nezářila stejně jako loni, jenže v pravý okamžik se rozjela k velkým výkonům. Zářila při středeční olomoucké výhře 3:0 a v rozhodujícím duelu v Brně si připsala 23 bodů.

Titul si už v týdnu zajistil počtvrté v řadě Prostějov, který ve finále přehrál 3:0 na zápasy Olymp.

Play off volejbalové extraligy žen, o 3. místo - 3. zápas:

KP Brno - Olomouc 1:3 (18, -18, -23, -23)

Nejvíce bodů: Staňková 16, Svobodníková 12, Toufarová 10 - Vanžurová 23, Rutarová, Gregorová a Honková po 10. Konečný stav série: 1:2.