Nejprve obsadil druhé místo ve stíhačce jednotlivců na čtyři kilometry, o hodinu později zaskočil všechny favority ve scratchi na patnáct kilometrů. V hladkém závodě bez bodových bonifikací, který se jel na šedesát kol s průměrnou rychlostí téměř 52 kilometrů v hodině, měl medailový ambice Jiří Hochmann.

Brněnský dráhař ve službách Dukly Praha obsadil až dělené jedenácté místo. „Věřil jsem v medaili, byl to poměrně ideální den, ale závěr nevyšel podle představ. Po třech čtvrtinách závodu se vytvořila desetičlenné skupina, jenže jeden z jezdců přestal spolupracovat, šetřil síly a skupinu začal dělit. Párkrát jsem tak zůstal sám, musel jsem skupinu dojíždět a pak mi chyběly síly," smutnil Hochmann.

Teď se soustředí na bodovací závod dvojic s Vojtěchem Hačeckým, v němž je aktuální mistr Evropy. „Moje hlavní disciplína přijde v neděli. Se silnějšími slovy však budu opatrný, výkřiky nejsou moje parketa," hlesl český reprezentant.

V týmovém sprintu obsadilo trio brněnské Dukly Pavel Kelemen, Adam Ptáčník a Tomáš Bábek dvanáctou příčku s časem 45,464 sekundy. „Zajeli jsme to, kam patříme, žádná markantní chyba tam nebyla. Velké ambice jsme neměli, protože jsme týmový sprint před olympiádou vysadili, což nám teď trošku chybí. Spíš vzhlížíme k dalším disciplínám," připomněl reprezentační trenér Petr Klimeš keirin a sprint jednotlivců.

Čtvrteční česká vystoupení doplnili ve stíhacím závodě jednotlivců mladíci pražské Dukly. Ondřej Venodolský obsadil patnácté místo a Roman Fürst dvaadvacáté. „Jsem docela zklamný, nemohl jsem se dostat do tempa. Chtěl jsem překonat český rekord, což mi bohužel přibližně o dvě vteřiny nevyšlo," komentoval výkon 4:31,776 minuty. Fürst za ním zaostal o víc než osm sekund. „Ze svého výkonu jsem naštvaný. Přepálil jsem start, což je moje klasická chyba. Ani mančaftu jsem nebyl moc platný," vrátil se Fürst k jedenácté příčce ve stíhacím závodu družstev.