Oba trenéři brněnských klubů si výkony svých svěřenců pochvalovali. „Krásný výsledek. Bylo to drama až do závěrečných štafet," rozplýval se Petr Kotyza z Univerzity Brno, jehož tým sváděl napínavý souboj s Pardubicemi.

Brněnské ženy prohrály o jediný bod s PSK Olymp Praha. „Něco nám nevyšlo, ale se třetím místem jsem nakonec spokojený. Na vítězný tým USK jsme neměli," zhodnotil trenér Josef Sečkář.

Z brněnských atletů získal pro svůj klub nejvíc bodů vrhač Jan Marcell. Nejdřív vyhrál svoji hlavní disciplínu kouli pěkným výkonem 20,58 metru. „Ani jsem nečekal, že to bude tak daleko, to mě potěšilo," uvedl šestý muž nedávného evropského šampionátu v Curychu.

Poté se postavil i do diskařské klece a počínal si stejně. Vyhrál a o čtvrt metru porazil svého oddílového kolegu Igora Gondora. „Byla to taková haluz, spíš jsem to urval," popsal devětadvacetiletý Marcell.

Skvěle si vedla v dresu brněnského Olympu vytrvalkyně Eva Vrabcová-Nývltová. Česká reprezentantka v běžeckém lyžování se postavila na start běhů na patnáct set a tři tisíce metrů. V obou disciplínách získala za druhá místa shodně devět bodů. „Za Brno závodím v atletice už asi devět let," přibližovala šestá žena z olympijských her v Soči.

Skok daleký vyhrál s přehledem Brňan Štěpán Wagner. „Nebyla tu taková konkurence. Samozřejmě jsem ale rád," uvedl dálkař.