„Loni jsme prohráli oba semifinálové duely, ale letos s nimi předvádíme nejlepší výkony za poslední roky. I když jde o našeho nejneoblíbenějšího soupeře, měli bychom to zvládnout," vyhlíží boje o trofej hrající brněnský kouč Jakub Máša.

Korfbal klub zakončil základní část extraligy domácím vítězstvím 19:8 se slovenskou Prievidzou a s pouhými dvěma porážkami v sezoně se vyhřívá na první příčce. Jenže druhému Kolínu ještě schází dohrávka z podzimu s předposledním Prostějovem.

V desátém extraligovém kole ovládl jejich vzájemný souboj Kolín jasně 26:14. Pokud se nestane „zázrak", posunou se Východočeši po dohrávce na první pozici. „Dlouho se nedohodli na termínu, takže duel sehrají za čtrnáct dní. Nepředpokládám, že Prostějov vyhraje, takže Kolín bude získá stejně bodů jako my a bude první, protože skóre vzájemných utkání s námi má o dva koše lepší," tuší Máša.

Brněnští korfbalisté šest kol soutěže s přehledem vyhráli, jenže na jaře podlehli Kolínu i Českým Budějovicím. „Mrzí nás to, protože vítěz základní části si rovnou zajistí účast v turnaji Europa Shield. V poslední době se nám nedaří v útoku, ani z vyložených příležitostí nedáváme koše. V Českých Budějovicích jsme obdrželi pouhých patnáct bodů, jenže jsme jich dali jen jedenáct," upozorňuje kouč.

Pokud jeho svěřenci klesnou na druhou příčku, narazí v semifinále právě na Jihočechy. Ve druhém souboji se střetne Kolín se Znojmem.

Brňané zahájí sérii hranou na dvě vítězná utkání v neděli 7. dubna doma. „I když nám jedno utkání nevyjde, věřím, že oba domácí zápasy vyhrajeme. Nechci to zakřiknout, ale doufám, že se konečně dočkáme titulu," přeje si Máša.