Turnaje v Liberci se zúčastní nejlepších osm mužstev. V pátek jsou na programu čtvrtfinálové duely, v sobotu semifinále a v neděli finále. Brňané začnou jako první, už v pátek v deset hodin dopoledne vyzvou obhájce triumfu Ostravu. „Priorita je pro nás sice extraliga, ale na turnaji se pokusíme dojít co nejdál. Vypadnout hned v prvním kole s Ostravou by každopádně představovalo neúspěch," naznačil brněnský kouč Ondřej Marek.

Čtvrtfinálové utkání odehrají jeho svěřenci v netradičním dopoledním čase. Především starší hráči tak časně delší dobu nenastoupili. „Takhle brzo jsem hrál naposledy minulý rok v juniorech. Rozhodně není dobré chodit spát pozdě, je vhodné se na zápas už den předem v hlavě připravit. Velikost snídaně si uzpůsobí každý podle sebe, protože každému vyhovuje něco jiného," komentoval Pražák brzký start utkání.

český pohár
Pátek (čtvrtfinále):
10.00: Brno – Ostrava
13.00: Č. Budějovice – Benátky
16.00: Zlín – Karlovarsko
19.00: Liberec – Příbram

Sobota, (semifinále):
Brno/ Ostrava – Č. Budějovice/ Benátky n. Jizerou,
Zlín/ Karlovarsko – Liberec/ Příbram
Finále je na programu v neděli od 20 hodin.

V případě postupu čeká na Jihomoravany lepší z dvojice České Budějovice a Benátky nad Jizerou. Brňané se už v Liberci pokusí nasbírat co nejvíc poznatků o případných soupeřích v extraligovém play off. „Uvidíme aktuální formu všech družstev. Budějovice hrají hned po nás, takže se na ně podíváme. I my si potřebujeme ještě vyzkoušet některé herní varianty pro vyřazovací část a doufám, že budeme mít víc prostoru než v jednom zápase," uvedl Marek.

Na sever Čech cestují brněnští volejbalisté už dnes a ještě večer stihnou trénink na střetnutí proti Ostravě. „Chci dát víc prostoru i hráčům, kteří tak pravidelně nenastupují. Zvládnout případnou porci tří zápasů ve třech dnech je docela dost. Uvidíme, jak to zvládnou," naznačil kouč zapojení širšího kádru do hry.

Po Českém poháru ještě čekají na Brno dvě zbývající kola základní části nejvyšší domácí soutěže proti Benátkám nad Jizerou a Kladnu. „Program je teď docela nahuštěný, ale tréninky máme trochu volnější," ujistil Pražák.

Případný triumf v Českém poháru zajistí celku z haly v Kounicově ulici také prémii sto tisíc korun a výrazné pozvednutí sebevědomí před extraligovým play off. „Cíle máme jen ty nejvyšší. Pohár je něco jiného než extraliga, strašně záleží na aktuální formě každého týmu. Šanci na vítězství mají na turnaji všechny družstva," mínil dvacetiletý Pražák před prvním vrcholem sezony.