Na první příčku Jihomoravany vyšvihla nečekaná výhra 5:4 na hřišti mosteckého vicemistra. „Kluci mi udělali velkou radost, vždyť před jarní částí Most vyhlásil získání titulu. Po dlouhé cestě jsme nechytli začátek utkání a prohrávali jsme už 0:3, takže nás stálo spoustu sil dotáhnout zápas k vítězství,“ liboval si brněnský trenér Zdeněk Táborský.

Úspěšného obrat na severu Čech si všimli také na Vysočině. „Brno vzbuzuje respekt samo o sobě, a tím že vyhrálo v Mostě, jen tato slova potvrzuje. Navíc to je jeden z mála soupeřů, který nás doma dokázal přehrát. Jeho kvalita tuto sezonu je opravdu veliká. Jde vidět, že se tam dost věcí změnilo,“ uznal jihlavský kouč Lukáš Staněk.

Na podzim Brno vyhrálo na Vysočině poměrně jednoznačně 6:2, přestože Jihlava nasadila nabitou sestavu. „V Brně si musíme dát hlavně pozor na velkou individuální kvalitu domácích hráčů, jejich kombinační schopnosti a zároveň na standardní situace. Ale určitě tam nejedeme jako nějací otloukánci. Sestava na zápas je kvalitní, takže vše bude otevřené,“ upozornil Staněk.

Jeho svěřenci se na úvod jara zapotili na domácím trávníku s Příbramí, kterou přetlačili těsně 4:3. „Možná jsme utkání malinko podcenili, ale Příbram nám svojí důraznou hrou příliš nesedí dlouhodobě, takže to byl takový klasický zápas s ní. S Brnem to bude úplně o ničem jiném,“ tušil jihlavský trenér.

Brněnský kouč přes úspěšný výjezd do Mostu nemusí krotit přehnanou euforii před dalším duelem. „Jdeme do každého zápasu s pokorou a s respektem vůči soupeři. Dáme si pozor na výborně individuálně vybavené reprezentanty v dresu Jihlavy,“ připomněl Táborský hlavně nebezpečnou dvojici Robin Demeter a Radim Šuta.

Úterní domácí vítězství udrží Jihomoravany na čele a odrazí nápor nepříjemného jihlavského protivníka. „Budeme se snažit hrát v popředí tabulky co nejdéle, to je jasné. Myslím si ale, že jak je soutěž vyrovnaná, budou si mužstva brát body navzájem a nic není rozhodnuté,“ neodepsal Táborský ani celky z druhé poloviny tabulky.

Jihlava na páté pozici ztrácí pouze čtyři body na Brno. „Určitě vnímáme důležitost utkání. Tabulka je strašně vyrovnaná a každá ztráta může kohokoliv posunout do pater, kde nechce být. Stále platí, že se pokusíme o co nejlepší umístění a tento zápas hodně napoví o našich ambicích. Každopádně chceme uspět, ale nečeká nás nic jednoduchého,“ měl jasno Staněk.