Duel druhého Brna se třetím Mostem, které dělí pouze skóre, startuje v neděli od dvou hodin odpoledne na hřišti Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem. Vstup je zdarma. „Čeká nás přímý souboj o druhé místo. Sílu Mostu respektujeme, víme, že má v kádru mnoho kvalitních hráčů," uznává brněnský trenér Jakub Prokeš.

Most předvádí v soutěži nadmíru kvalitní výkony, i když v posledních dvou zápasech prohrál. Ve čtvrtém kole si odvezl porážku 1:5 z Jihlavy a před čtrnácti dny na domácím trávníku podlehl Praze 2:3 až po pokutových kopech. „Jde o náš třetí výjezd a s přibývajícími koly je čím dál jasnější, že hranice mezi úspěchem a neúspěchem v soutěži leží právě na hřištích soupeřů. Pouze tým, který dokáže vozit body i zvenku, může na konci sezony pomýšlet na přední pozice. Proto chceme napravit naše nevydařené vystoupení z Jihlavy a v Brně podat mnohem lepší výkon," oznamuje mostecký trenér Vojtěch Benda.

Jenže brněnský celek představuje na vlastním trávníku zatím nepřekonatelného soka. Porazil tam Jihlavu 5:4 a před televizními obrazovkami Příbram 8:3. Zároveň v pátém kole přivezl cenné body i zvenku, když vyhrál v Milovicích 6:4. Ztratil tak pouze po prohře v Praze 1:2 na penalty a v Pardubicích 3:5. „Většina mosteckých hráčů se chce ukázat i kvůli tomu, že reprezentační trenér Radek Pokorný je z Brna a hráči Mostu se závěrečným kempem na mistrovství Evropy v Chorvatsku neprobojovali," upozorňuje Prokeš.

V jeho výběru schází pouze reprezentační gólman Marek Gruber a na poslední chvíli vypadl ještě kanonýr Jaromír Grim. Nechybějí Martin Švihálek, Čeněk Cenek či Patrik Levčík. „Jinak jsme nachystaní postavit to nejsilnější, co máme," dodává brněnský kouč.

Konečná sestava Mostu ještě není konečná, ale i tak oplývá kvalitou v čele s brankářem Ondřejem Bírem, který svým uměním v poli často přečísluje soupeře. „U některých dalších oslovených hráčů se ještě čeká na konečné vyjádření. Zároveň očekávám, že do nominace mohou ještě promluvit případná zranění či jiné mimofotbalové záležitosti. Přesto jsem zatím s tvořící se sestavou velmi spokojený. V drtivé většině jde o kluky, kteří si již Ligu malého fotbalu osahali, a ví, co je v zápase třeba udělat pro úspěch a co od nich očekávám. Pokud nedojde k větší sérii omluvenek na poslední chvíli, v Brně nastoupíme s velmi konkurenceschopným týmem," sděluje Benda.

Nominace Brna

Brankáři: Dominik Kunický (Gioia Brno), David Kubica (RKM Tripoli Brno)

Hráči do pole: David Presl (Gioia Brno), Milan Klimeš (Gioia Brno), Michael Kršák (Leram), Martin Koplík (Gioia Brno), Čeněk Cenek (Gioia Brno), Stanislav Lerch (Restaurace Starobrno), Patrik Levčík (Gioia Brno), Martin Švihálek (RKM Tripoli Brno), Tomáš Prokeš (Gioia Brno), Jan Ovčačík (Gioia Brno), David Macko (Gioia Brno)

Nominace Mostu

Brankář: Ondřej Bíro (Gamblers Most)

Hráči do pole: David Macko (Gamblers Most), Tomáš Karaus (Gamblers Most), Jakub Polák (Gamblers Most), David Batelka (Gamblers Most), Zdeněk Kopas (Inseminátors FC), Dominik Onuščák (Inseminátors FC), Jan Pyskatý (Inseminátors FC), Václav Šlégr (FC Kanec), Vít Popelka (Hospoda ULITA)