Do derby už stejně jako v předešlém utkání v Českých Budějovicích nezasáhla letní posila Ammerman, který v Brně vydržel jen sedm utkání. „Věděl, že neodvádí, co měl, a proč jsme ho angažovali. Po vzájemné dohodě jsme se rozešli," uvedl předseda představenstva Martin Gerža.

Náhradu klub řeší, ale nepospíchá. „Máme celý prosinec a leden, tým určitě posílit chceme," potvrdil Gerža s tím, že v týmu již určitě setrvá blokař Renzo Mendoza. Kolumbijec proti Zlínu zaznamenal sedmnáct bodů. „Začíná prokazovat, proč jsme ho přivedli. Ještě ukáže, co v něm je," těšilo předsedu.

Jinak se ovšem Brňané po duelu se Zlínem radovali pouze z bodu, který urvali po dramatické koncovce čtvrté sady. Ve zkráceném setu hosté odmítli završení obratu a měli jasně navrch. „Zlín byl volejbalovější, to rozhodlo. Těžké balony hrál v klidu, my jsme dělali zbytečné chyby. Trápíme se na přihrávce, pak to máme složité v útoku. Soupeři jsme ani neuškodili podáním. Neubránili jsme klíčového hráče Zlína Luboše Kostolániho," zmínil brněnský trenér Ondřej Marek nejproduktivnějšího hráče zápasu s 28 body.

Brno už počtvrté z devíti kol odehrálo pětisetovou bitvu a vždy ji prohrálo. „Loni nám tie-breaky vycházely, letos je ztrácíme. Musíme přidat v tréninku, ale v kondici problém není. Potřebujeme najít optimální sestavu," dodal Marek, jehož tým je pátý a příští sobotu hraje na hřišti ČZU Praha.

Volejbal Brno 2
Fatra Zlín 3

Sety: 23:25, 23:25, 25:19, 27:25, 7:15

Nejvíc bodů: Hrazdira 21, Mendoza 17, Goodell 16, Handlíř 9, Pražák 5 – Kostoláni 28, Kolář 18, Hupka 11, Přikryl 9, Navláčil a Porubský 6

Rozhodčí: Činátl, Rychlík