„V našem výkonu byla znát zodpovědnost. Po vítězství nad Českými Budějovicemi na nás padlo, že se můžeme posunout na třetí místo. Trochu jsme se lekli,“ sdělil brněnský trenér Ondřej Marek.

Jeho svěřenci teprve potřetí v letošním ročníku nezískali z utkání ani bod a v extraligovém pořadí zůstali na pátém místě se ztrátou jednoho bodu na duo České Budějovice a Příbram. „Na tabulku jsme nehleděli, v hlavách jsme měli, že chceme vyhrát. Každá porážka je špatná, i když přišla ještě před play-off, mrzí nás to,“ postesklo si po nezdaru domácí libero Jan Muroň.

Brňané přitom do zápasu vstupovali jako favorit, což naplňovali zejména v prvním setu, který jednoznačně ovládli, jenže v polovině druhého se zadrhli. „Ve střední části druhé sady nás soupeř dobře odbránil. Dostal se nad nás, tam to byl krizový stav. I když jsme dotáhli, už se nám nepodařilo vyhrát. Druhý set byl pro zápas klíčový,“ hledal Muroň bod zvratu.

Druhá, třetí i čtvrtá sada se velmi podobaly, vedení se střídalo na obou stranách. A všechny koncovky zvládli lépe hosté z Benátek nad Jizerou. „Nebyli jsme tak agresivní. Benátky se rozehrály, vedly si dobře na přihrávce, dobře bránily. Nechali jsme je přičichnout a strašně jim pomohl střídající Marek Nesvačil,“ zmínil Marek nejproduktivnějšího hráče zápasu, který se blýskl 25 získanými body ve třech setech.

Do vítězství hostů se promítl i fakt, že jsou v extralize tým s nejlepším příjmem, zdobí je úspěšnost 56 procent. „Nám se servis dařil v minulých zápasech i v tomto, ale pokud nás soupeř odpřihrává, mnohem hůř se brání, což se přesně ukázalo,“ pokrčil rameny Muroň.

Se spoluhráči na palubovce často slyšel od brněnské lavičky zvýšený hlas trenéra Marka. „Nebylo to nic negativního, klukům jsem nenadával. Měl jsem vnitřní pocit, že se bojíme a zdál se mi oprávněný, snažil jsem se je spíš pozitivně povzbudit,“ vysvětlil kouč.

Benátky se z předposledního místa posunuly na desátou příčku. Na play-off momentálně ztrácejí svěřenci trenéra Pavla Třešňáka jediný bod. „Paradoxně nám pomohl rozhodčí tím, že nás poškodil, k tomu adrenalinu se pak přidal kvalitní výkon náhradníků Nesvačila a Němečka. A Brno už nebránilo tak dobře jako v prvním setu,“ sdělil Třešňák.

Brno nastoupí v dalším kole v sobotu v moravském derby na palubovce Zlína.

Volejbal Brno - Benátky n. J. 1:3

Sety: 14, -24, -22, -23. Body: Hrazdira 16, Perry 15, Licek 14, Mendoza 12, Haník 6, Pražák 4, Handlíř 2 – Marek Nesvačil 25, Moník 11, Dittrich 9, Němeček 8, Malínek 6, Vachoušek 4, Sergejev 2, Bartoš 1. Rozhodčí: Gall, Kmoníček.