Jihomoravané klesli na páté místo deset bodů za třetí Jihlavu, i když mají ještě utkání s Pardubicemi k dobru. „Někteří si neuvědomují, jaká to je ostuda, potupa, něco strašného. Borci si jdou zahrát fotbal, zaútočit si a neřeší, jestli se vůbec prohraje nebo o kolik. Jsem vytočený, vře to ve mně, takhle se nedá hrát," soptil reprezentační gólman brněnského vývěru Marek Gruber.

Svěřenci Jakuba Prokeše tak navázali na bídné výkony z posledních dvou podzimních kol, kdy doma podlehli Mostu 2:5 a především si odvezli debakl 1:7 ze hřiště Blanenska. „Zápas jako přes kopírák v Boskovicích s Blanenskem, úplně stejné. Bylo směšné, co jsme dostávali za góly, hráči Jihlavy chodili do brejků tři na jednoho a dávali do prázdné, to je katastrofa," zlobil se Gruber.

To Jihlava potvrdila úvodní jarní domácí vítězství 8:5 nad Blanenskem a posouvá se tabulkou vzhůru. „Chceme ještě snad potrápit i Prahu. Budeme čekat, zda zaváhá. Uvidíme, třeba z toho bude lepší než třetí místo," přemítal jihlavský zadák David Klusák, který Brnu vstřelil dvě branky.

Skóre otevřel už ve třetí minutě, na to ještě zareagoval hostující snajpr Jaromír Grim. Jenže v osmé minutě se prosadil Zdeněk Kučera a góly už pak dávala jen Jihlava. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale měli jsme štěstí v rozhodující chvíli, kdy Brno tlačilo. Dali jsme dva góly skoro z ničeho, a tím jsme utkání zlomili," uvědomoval si Klusák.

V rozmezí tří minut před přestávkou se totiž prosadili Radim Šuta s Ondřejem Přibylem, ve druhé půli pak navýšili náskok na šest branek Jakub Göth, podruhé Klusák a Miroslav Brabec. „Brno mělo hrát od začátku tak, jak nastoupilo do druhého poločasu, vlítnout na nás a presovat," všiml si jihlavský mladík.

Na Klusáka se do Prahy přijeli podívat trenéři reprezentační jedenadvacítky Petr Brejla se Zdeňkem Parůžkem, uvažují o něm jako o adeptovi pro mistroství Evropy, které v červenci hostí Praha. „Jednou už mě kontaktovali, ale kvůli profesionální smlouvě jsem nemohl. Teď jsem vůbec netušil, že za mnou někdo přijel. Euro určitě znamená velké lákadlo, může pro mě být zase další důležitá zkušenost," dodal Klusák.

Jihlava – Brno 7:3 (4:1)

Branky: 3. a 44. Klusák, 8. Kučera, 27. Šuta, 29. Přibyl, 38. Göth, 47. Brabec – 7. Grim, 52. Klimeš, 53. Ryšavý

Rozhodčí: Pfeifer – Hájek

ŽK: Göth, Přibyl (oba Jihlava)

Jihlava: Daniel Novák – Daniel Kavka, Petr Heide, David Klusák, Jakub Göth, Ondřej Přibyl, Miloslav Brabec, Radim Šuta, Robin Demeter, Zdeněk Kučera, Adam Průcha.

Brno: Marek Gruber – Michael Kršák, Martin Koplík, Tomáš Selinger, Jakub Šenk, Jaromír Grim, Tomáš Prokeš, Bohumír Doubravský, Čeněk Cenek, Vlastimil Ryšavý, Milan Klimeš.