První liga odstartuje úvodním kolem už v pátek. Tři celky 
z Brna se z hlediska kvality kádru srovnaly na podobné výkonnostní úrovni a mají i podobné cíle. „Je to pár dní, co jsme se viděli s pár kluky 
z Tanga i Rádia Krokodýl. Říkali jsme si, že všichni se asi budeme motat někde uprostřed tabulky," zmiňuje Loup.

nejbližší soupeři
- 1. kolo (pátek, 20.00): Helas Brno – Plzeň, Kladno – Rádio Krokodýl Brno, Hr. Králové – Tango Brno
- 2. kolo (29. září): Plzeň – Tango Brno, Rádio Krokodýl Brno – Č. Lípa, Helas Brno – Kladno
- 3. kolo (2. října): Česká Lípa – Helas Brno, V. Mýto – Rádio Krokodýl Brno, Tango Brno – Sparta Praha
- 4. kolo (9. října): Chrudim – Tango Brno, Radio Krokodýl Brno – Benago, Helas Brno – Vysoké Mýto
- 5. kolo (16. října): Benago – Helas Brno, Hr. Králové – Rádio Krokodýl, Tango Brno – Slavia Praha

Zejména Tango po nedávných úspěších zažívá ústup 
z vydobytých pozic a letos si klade za cíl aspoň účast ve vyřazovací části. Tým okolo kapitána Michala Beleje se opět omladil, pozvednout jej ovšem přišel staronový trenér Marian Berky, který klub dovedl ke stříbrným medailím v roce 2013.

Úprk z Tanga

Z kádru z minulé sezony zmizeli například brankář Václav Kubíček či Martin Brůna s Michalem Marešem. Všichni tři zamířili do týmu nováčka soutěže Rádia Krokodýl. „V Tangu jsem byl devět let. Odešla většina hráčů, trenér a klub nefungoval tak, jak měl. Po sezoně jsem měl nabídku ze zahraničí, ze které nakonec sešlo kvůli rozdílným představám o podmínkách smlouvy. Poté se mi ozval předseda Rádia Krokodýl Martin Harnach s konkrétní a přímou nabídkou a plácli jsme si. Bohužel z Tanga mě nikdo kromě trenéra Berkyho neoslovil," popisuje pro klubový web svůj přesun Kubíček.

Ještě pod hlavičkou Agromeli hrál celek z Bohunic první ligu i v předminulé sezoně, ale skončil předposlední a hned po roce sestoupil. Podobný scénář letos nechce opakovat. „První cíl je záchrana, poté se pokusit o play off, nejlépe se vyhnout osmému místu," tvrdí Kubíček.

Helas skončil v minulé sezoně sedmý a kádr na rozdíl od obou městských rivalů téměř nezměnil. „Zůstali jsme pohromadě, už jen čekáme, až se nám vrátí Rus Feodor Bobylev. Připojili se k nám tři mladí hráči, takže na tréninku mám až osmnáct futsalistů," hlásí Loup.

„Mám teď příjemné starosti, koho postavit. Hlavně v brance máme tři dobré gólmany," dodává kouč Helasu, jehož svěřenci odstartují soutěž v pátek v osm večer v hale ve Vodově ulici proti Plzni.

Tango se představí na palubovce Hradce Králové a Rádio Krokodýl na Kladně.

Krátce před startem ligy oznámily z důvodu interních problémů v klubu odstoupení ze soutěže Teplice, které zastoupí Česká Lípa. „Teplice nám přidělaly vrásky na čele, ale jejich konec v lize byl zřejmě nevyhnutelný. Díky výprodeji posílily jiné týmy, a tak očekávám letošní ligu nesmírně vyrovnanou," odhaduje před startem sezony předseda Komise futsalu Otakar Mestek.