Český výběr se ale bude muset obejít bez nejlepšího nohejbalisty uplynulé sezony Petra Bubniaka. Hráče Sokola Modřice skolila angína. „Na devadesát procent nenastoupím, i když do Nymburka jedu. Mrzí mě to, je to vlastně Světový pohár, prestižní akce. Ale nemá cenu riskovat, že by se mi třeba ještě angína zhoršila,“ říká Bubniak.

Kvůli zranění se v reprezentačním dresu neobjeví ani další modřický hráč Michal Plachý. Čest jihomoravského týmu tak bude hájit jen Radek Pelikán.

„Kluci to budou mít těžké, protože nepojede ani Franta Kalas. Kádr se trochu rozsypal, hlavně v deblu bude chybět levák. Nezbývá než bojovat,“ poznamenal Bubniak.

Právě on měl být původně tahounem českého výběru. „Měl jsem hrát singl, debl a být i žolíkem do trojky. Ale nedá se nic dělat, zdraví je důležitější,“ říká nohejbalista, který s modřickým týmem na podzim obhájil extraligový titul.

Do Nymburka se sjedou výpravy Česka, Slovenska, Maďarska, Rumunska, Francie a Švýcarska. „Budou tam opravdu nejlepší země. Navíc bude skvělá atmosféra, v hale by mělo být 1500 diváků,“ podotýká Bubniak.

Mužstva se utkají tabulkovým systémem, každý s každým. A největším soupeřem Čechů budou tradičně neméně favorizovaní Slováci. „Vzájemný zápas by měl být vyvrcholením celého turnaje. Slováci budou silní,“ prorokuje Bubniak, kterého na konci února čeká mistrovství republiky dvojic ve Vyškově.