„Je to škoda, ale můžeme být rádi, že jsme se s Budějovicemi vůbec do koncovek dostali,“ povídal kouč Brňanů Jaroslav Vlk.

Druhou sadu celkem v pohodě uhráli hosté, i díky chybám Brňanů na servisu. „Jak je začalo Brno dělat, tak jsme se dostali na koně. Začali podávat na jistotu a my jsme mohli útočit středem,“ pochvaloval si kapitán Českých Budějovic Stanislav Pochop.

Ve třetím setu zase hráči JMP dlouho vzdorovali favoritovi, i ten dotáhli až do koncovky. Ale i v ní Českým Budějovicím nestačili. „Soupeř má naprosto vyrovnaný tým, na všech postech zkušenější než my,“ povídal Vlk.

Brňané v celé sérii Českým Budějovicím opravdu nestačili. Hlavní favorit na zisk titulu přehrál JMP především stálostí výkonu. „Jejich hráči byli výborní a po celou sérii jsme nenalezli recept, jak na ně,“ uznal kapitán Brňanů Michal Hrazdira.

České Budějovice tak postupují do finále a na Brňany čeká duel o třetí místo.

„I ten je pro nás velkou motivací, vždyť tenhle tým ještě žádnou medaili nemá,“ tvrdí kouč Vlk.

Ten je nespokojen pouze s tím, jak Brňané naložili s druhým zápasem série. „Tam jsme hráli špatně,“ povídal. „Nám se naopak dařilo všechno, na co jsme sáhli,“ uznal českobudějovický kouč Petr Brom.

První i třetí duel Brňané drželi s Jihočechy krok. „Ale bylo to málo. Rozhodlo se už tím, že jsme neuhráli alespoň jeden zápas u nich. Na rozdíl od čtvrtfinále proti Ostravě,“ povídal Vlk.

„My jsme nepočítali s tím, že na Brno narazíme,“ uznal kapitán hostujícího týmu. „Asi to byl lehčí soupeř než třeba Opava, ale hráli jsme hodně dobře,“ pochvaloval si po postupu do finále. Ani pro JMP sezona ještě nekončí. „O třetí místo se popereme,“ slíbil Vlk.