Nohejbalista Petr Bubniak odešel po konci minulé sezony z mistrovských Modřic do prvoligového Vsetína. A ještě než začal další ročník nohejbalových soutěží, je zpět.

Valašská kapitola jeho kariéry tak skončila, ještě než začala. „To je na dlouhé vysvětlování. Vsetín nezaplatil peníze, které jsme měli za Petrův přestup dostat,“ uvedl trenér a místopředseda klubu SDS Sokol Exmost Modřice Petr Gulda.

A tak se Bubniak vrátil do svého bývalého klubu, se kterým slavil největší nohejbalové úspěchy. „Měli jsme s Petrem dohodu, že pokud nebude něco s jeho přestupem v pořádku, zruší ho,“ pokračuje Gulda. „Obvyklá praxe je ta, že peníze se posílají v den podepsání přestupních lístků. My jsme čekali dvanáct dní a nic. Zbýval jen týden do konce přestupního termínu. Proto jsme doporučili Petrovi, aby přestup zrušil,“ říká modřický kouč.

Pokud by totiž Bubniak hrál za Vsetín i přesto, že za něj jeho nový oddíl nezaplatil, mohl by mít problémy. „Měli jsme určitou dohodu, v takovém případě by například musel něco platit za výchovu a tak. Ale bylo to ve vší slušnosti,“ podotkl Gulda.

Sám Bubniak se ke svému konci ve Vsetíně nechtěl příliš vracet. „To, co jsem v poslední době zažil bylo hodně těžké a mrzí mě to. Teď jsem rád, že jsem zpátky v Modřicích, a už odsud nikdy neodejdu,“ říká Bubniak, který chtěl elitní tým opustit na vrcholu své kariéry. „Už jsem poučený,“ dodává.

Kromě návratu do vítězného mužstva posledního ročníku Witte Automotive extraligy se nohejbalista roku vrátil i do reprezentace, se kterou chtěl na podzim i přes zisk dvou titulů mistra světa skoncovat. „Trenér mě přemlouval a já jsem o tom hodně přemýšlel. V nároďáku je teď super parta a mě by to hodně chybělo,“ uzavírá Petr Bubniak.