Té předcházel nedělní debakl 1:11. Po něm Brňané sáhli k výrazné změně taktiky. Na pražský tým čekali na vlastní půlce s míčkem na hokejkách a snažili se tak zabránit jeho rychlým brejkům. „Soupeř nás má dokonale přečtené, poučili jsme se z prvního duelu. Nikdo nechtěl udělat chybu," povídal Kadlec. „Brno podle mě nepředvedlo v pondělí jinou taktiku, ale totální bojácnost a destruktivní florbal," oponuje Tom Ondrušek, brněnský odchovanec, který hájí barvy Chodova.

I díky němu mají Pražané o Buldocích mnoho informací. Hlavní zdroj však představuje Martin Koutný, který odešel z Brna do Prahy před letošní sezonou. „U každého hráče v každém okamžiku přesně víme, co zahraje. Nic nás nepřekvapí. Naopak Buldoci na nás zkusili něco, co na ostatní funguje, ale na nás ne," povídá třiadvacetiletý reprezentant Ondrušek.

Pokud chtějí Brňané v dalších zápasech semifinálové série na čtyři vítězná utkání uspět, musejí střílet víc gólů. V posledních třech vzájemných střetnutích dali jen čtyři branky, dostali jich naopak hrůzných 23. „Vidím dva faktory, proč se nám proti Chodovu nedaří střílet góly – mají výborného mladého gólmana a těžko se dostáváme do jejich pásma do střeleckých pozic. Klíč už však máme, nerad bych ho však prozradil," mlží brněnský útočník Jakub Mendrek. „Po první semifinálové vysoké prohře byli na tahu hráči. Není náhoda, že s Chodovem držíme osmdesát procent času míček a dostaneme tolik branek. Byli jsme strašně hodní, to se teď změní," slibuje trenér Kadlec.

Úvodní semifinálové utkání na brněnské palubovce začíná v sobotu v pět hodin odpoledne v hale ve Vodově ulici, další střetnutí je na programu v neděli dvacet minut před jednou hodinou odpoledne. „Soupeř je silný, ale můžeme ho překonat. Doma se nám letos daří a nastupujeme s čistou hlavou," burcuje Kadlec.

Buldok Krajcigr v reprezentaciVe vypjatém týdnu, kdy se brněnští florbalisté chystali na odvetné duely semifinále play off Superligy s Chodovem, zastihla Buldoky dobrá zpráva. Do národního týmu totiž reprezentační trenéři povolali brněnského kanonýra Radka Krajcigra. Turnaj Euro Florball Tour, který se uskuteční ve druhé půlce dubna, bude pro Krajcigra druhá zkušenost v národním dresu. Poprvé reprezentoval nedávno při kvalifikačním turnaji na mistrovství světa.