VYBERTE SI REGION

Buldoci: Chceme začít play off doma

Brno - Už čtvrtou neděli v řadě se brněnští příznivci florbalu můžou těšit na domácí zápas Buldoků. Ti v neděli od pěti hodin odpoledne v duelu s Bohemians uzavřou sérii utkání na vlastní palubovce. S pražským celkem půjde o přímé střetnutí o páté místo extraligové tabulky. Šestí Brňané ztrácejí na svého protivníka v současnosti dva body.

1.2.2015
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Bulldogs hřejí dvě výhry v řadě, které získali v souboji s Otrokovicemi a Libercem. Jejich soupeř se však může pochlubit desetizápasovou sérií, ve které vždy bodoval. „Víme o formě Bohemians. Devět utkání z deseti navíc vyhráli a poráželi silné i slabší soupeře. Každá série ale někdy končí a my je zkusíme přinutit, aby se přizpůsobili naší hře. Chceme mít zápas ve své režii," řekl brněnský útočník Jiří Juhaňák, který si v prvním vzájemném utkání připsal tři body za gól a dvě asistence, čímž pomohl Brnu k vítězství 5:4.

pozvaný mendrek
Jakub Mendrek se zúčastní soustředění české reprezentace mužů v Turnově, které se koná od 5. do 8. února. „Už jsme si s klukama dělali srandu, že Brno je černé místo na mapě pro reprezentační trenéry. Jsme rádi, že se to konečně změnilo. Menďa si pozvánku zaslouží hlavně za svůj přístup. Vždy florbalu dával něco navíc."

Petr Kadlec, spoluhráč

Klokany zdobí titul třetího nejproduktivnějšího týmu v lize. V Brně však zažijí konfrontaci se čtvrtou nejlepší obranou. „Nijak urputně nebráníme. Snažíme se, aby naše hra měla disciplínu, a to jak dopředu, tak dozadu. Vzhledem k blížícímu play off je to jen dobře," vyhlížel část sezony, která rozhodne o úspěchu či neúspěchu, brněnský útočník Petr Kadlec.

Z třech předchozích zápasů si Buldoci připsali sedm bodů za dvě výhry a jednu porážku po nájezdech. „Chceme zlepšené domácí výkony potvrdit i v závěru základní části a dosáhnout na náš předsezonní cíl, skončit mezi elitními čtyřmi týmy," uvedl Juhaňák.

K tomu Buldoci nemají daleko. Pouze dva body je totiž dělí nejen od Bohemians, ale dokonce i od třetích Vítkovic. „Závěr máme ve vlastních rukách. Kromě Střešovic už hrajeme s týmy pod námi, takže se nemusíme na nikoho ohlížet," sdělil Juhaňák.

ADAM HAVEL

Autor: Redakce

1.2.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies