Bulldogs hřejí dvě výhry v řadě, které získali v souboji s Otrokovicemi a Libercem. Jejich soupeř se však může pochlubit desetizápasovou sérií, ve které vždy bodoval. „Víme o formě Bohemians. Devět utkání z deseti navíc vyhráli a poráželi silné i slabší soupeře. Každá série ale někdy končí a my je zkusíme přinutit, aby se přizpůsobili naší hře. Chceme mít zápas ve své režii," řekl brněnský útočník Jiří Juhaňák, který si v prvním vzájemném utkání připsal tři body za gól a dvě asistence, čímž pomohl Brnu k vítězství 5:4.

pozvaný mendrek
Jakub Mendrek se zúčastní soustředění české reprezentace mužů v Turnově, které se koná od 5. do 8. února. „Už jsme si s klukama dělali srandu, že Brno je černé místo na mapě pro reprezentační trenéry. Jsme rádi, že se to konečně změnilo. Menďa si pozvánku zaslouží hlavně za svůj přístup. Vždy florbalu dával něco navíc."

Petr Kadlec, spoluhráč

Klokany zdobí titul třetího nejproduktivnějšího týmu v lize. V Brně však zažijí konfrontaci se čtvrtou nejlepší obranou. „Nijak urputně nebráníme. Snažíme se, aby naše hra měla disciplínu, a to jak dopředu, tak dozadu. Vzhledem k blížícímu play off je to jen dobře," vyhlížel část sezony, která rozhodne o úspěchu či neúspěchu, brněnský útočník Petr Kadlec.

Z třech předchozích zápasů si Buldoci připsali sedm bodů za dvě výhry a jednu porážku po nájezdech. „Chceme zlepšené domácí výkony potvrdit i v závěru základní části a dosáhnout na náš předsezonní cíl, skončit mezi elitními čtyřmi týmy," uvedl Juhaňák.

K tomu Buldoci nemají daleko. Pouze dva body je totiž dělí nejen od Bohemians, ale dokonce i od třetích Vítkovic. „Závěr máme ve vlastních rukách. Kromě Střešovic už hrajeme s týmy pod námi, takže se nemusíme na nikoho ohlížet," sdělil Juhaňák.

ADAM HAVEL