V klíčovém zápase sezony se za brněnské extraligové florbalisty prosadili i Jiří Bauer s Davidem Coufalem. Svého hrdinu už šesté čtvrtfinále play off mělo od konce úvodní dvacetiminutovky. Dvěma góly načal úřadující šampiony z Vítkovic tradiční snajpr Luděk Ondráček. V první třetině zařídil dvoubrankové vedení Buldoků. Ti si tak po těsném vítězství 4:3 počtvrté v krátkém čase zopakují cestu na sever Moravy. V sobotu ve čtvrt na šest večer se rozhodne, jestli poprvé v klubové historii proklouznou do extraligového semifinále.

Na cestu na sever se v sobotu vydají už bez nálepky outsidera. V sedmém zápase jsou šance naprosto vyrovnané. „Už se nemáme čím překvapit. Akce máme vzájemně nastudované. Budou rozhodovat úplné maličkosti," povídal dvougólový střelec.

Dvě třetiny dobývali hosté branku brněnského gólmana Filipa Kejíka marně. Ten se musel pořádně otáčet, stálo při něm i štěstí. Poprvé jej ale překonal až ve 46. minutě Jan Jelínek. Od té doby se ale kolem brněnského brankoviště stahovala smyčka z pravé vítkovické ocele. Dvacet vteřin před koncem Vítkovice snížily na 3:4. „Bylo to nepříjemné. Od prvního gólu to byly hrozné nervy. Mohli jsme se z toho tlaku podělat," přiznal brankář vyhlášený hvězdou zápasu. „Ocenění je ve správných rukou. Ale ty góly na přední tyčku mohl mít," popíchl jej spoluhráč Ondráček.

Brňané se s Vítkovicemi potkávají pravidelně. Od roku 2002 se s nimi ve čtvrtfinále potkávají již posedmé. Nikdy s nimi ale nesehráli takto vyrovnanou sérii.

Přitom základní část nevycházela hráčům z jižní Moravy rozhodně podle představ. Skončili až osmí a navíc s Vítkovicemi prohráli oba zápasy v základní části. „I k minulému duelu jsme přistoupili špatně. Teď jsme věděli, že to může být náš poslední zápas. Máme šanci se porvat o postup. Třikrát jsme je nikdy neporazili," upozornil Kejík.

Na začátku série favorizované Vítkovice s dalším zaváháním ale nepočítají. „Ve třetí třetině jsme Brno přejeli a věřím, že na to v Ostravě navážeme a sérii urveme do vítězného konce," řekl po duelu trenér Vítkovic Michal Deus.

6. zápas: Bulldogs Brno – 1. SC Vítkovice 4:3 (2:0, 1:0, 1:3)

Branky: 15. a 20. Ondráček, 26. Bauer, 54. Coufal – 46. Jelínek, 57. Matúš, 60. Hájek. Stav série: 3:3.