Domácí svěřenci Jana Kadlece vlétli do zápasu bez přehnaného respektu a hned ze začátku převzali taktovku. Trpělivá hra zezadu nesla ovoce už ve druhé minutě, kdy se trefil nováček v černooranžovém dresu Radek Krajcigr. Reprezentanti se osmělili až ve druhé polovině úvodní třetiny a po dvou pohledných kombinacích a brankách Natova a Bagina přehoupli gólovou váhu na svou stranu. Opticky však zápas patřil Buldokům. „Pro mě bylo až s podivem, že jsme v utkání s reprezentací určovali tempo hry my," podělil se bývalý hráč a nyní hlavní trenér Kadlec. „Asi jsme před sezónou na správné cestě," dodal.

I ve druhé třetině drželi Brňané míček převážně na svých čepelích, hosté ale hrozili z protiútoků. Po dvou individuálních akcích hostujících Hájka a Šebesty už byl rozdíl tříbrankový. Skóre se v prostřední části zápasu za bubnování věrných fanoušků měnilo ještě dvakrát, a to s přispěním domácího Koutného a reprezentanta Beneše.

Závěrečná třetina se nesla ve stejném duchu jako celý zápas. Buldoci předváděli kombinační hru, reprezentace dobře bránila. Podruhé se prosadil Koutný, stejně jako z přesilovky Natov. Když z trestného střílení ještě skóre kosmeticky upravil domácí Ondráček a hra bez brankáře v závěrečných minutách nepřinesla výsledky, po finálové siréně svítilo na tabuli 4:6 ve prospěch hostů. „I když byli moji hráči unavení po náročných trénincích, předvedli koncentrovaný výkon a nic nevypustili," pochválil své svěřence manažer reprezentace Radim Cepek.

Český výběr zakončil prověřením od největšího brněnského florbalového klubu intenzivní soustředění a zároveň si vyzkoušel prostředí, ve kterém odehraje listopadový mezinárodní turnaj Euro Floorball Tour. Pro Buldoky znamenal střet s reprezentací test připravenosti před startem nové sezóny, na kterou se fanoušci můžou těšit už od 19. září.

ONDŘEJ PLEVÁK