VYBERTE SI REGION

Část zápasu vždycky prospíme, hlásí brankář Buldoků Kejík

Brno – Zlý sen, který trvá už dva týdny. Florbalisté brněnských Buldoků se jej nemohou zbavit. Tradiční účastník nejvyšší soutěže zapomněl vyhrávat zápasy. V této sezoně se mu to nepovedlo už počtvrté. Naposledy v neděli prohrál na palubovce Mladé Boleslavi 3:7.

1.10.2012
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Lubomír Stehlík

Důvody? Možná těžký los. Hlavně však nekoncentrovanost. „Nejsme schopní se soustředit na celých šedesát minut. Vždycky nějakou část zápasu prospíme," kroutí hlavou brankář Filip Kejík.

Právě on je smutný hrdina, který tahá míčky ze své branky. Jihomoravský celek už dostal nelichotivých 29 branek. V důležité statistice je třetí nejhorší. "Není se co divit. Ani na tréninku neodvádíme sto procent výkonu. Asi si myslíme, že to půjde všechno samo," přibližuje přístup Brňanů brankářská jednička.

Hráči v poli nechávají svého gólmana často ve štychu. Přitom ve třech ze čtyř zápasů Brňané vedli. I proti úřadujícímu mistrovi ze Střešovic. „To jsem nezvládli prostřední část. A teď v Boleslavi také. Náš útlum většinou přichází po jedné z přestávek. Proti Chodovu jsme zase nezvládli začátek," vyjmenovává Kejík temné okamžiky letošní sezony.

Vlastní chyba

V kabině je pak po zápasech smutno. Žádný řev, žádné výčitky. Převládá ticho. „Jsme z toho zklamaní. Víme, že si za to můžeme sami. Tady nejde o žádný nedostatek zkušeností nebo mládí kádru," má jasno brankář.

Nad gólovou záplavou za svými zády nepřemýšlí. „Snažím se soustředit na to, jak si můžeme pomoct, abychom se zvedli," vysvětluje své myšlenkové pochody.

Ty se teď začínají točit kolem nedělního duelu v domácí hale ve Vodově ulici. Přijede pražská Sparta. Nováček soutěže, pro Buldoky hlavní záchytný bod. „Vždyť to je vlastně klíčový zápas sezony. Jestli ji neporazíme, tak ani nemáme v extralize co dělat. Pokud tohle utkání nezvládneme, psychicky na tom budeme opravdu hodně špatně," uvědomuje si Kejík.

Spartě se ale vstup do nejvyšší soutěže vydařil. Je na sedmém místě a získala o plných pět bodů víc než Brno. Navíc má lepší obranu i ofenzivu.

Autor: Michal Čejka

1.10.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies