Důvody? Možná těžký los. Hlavně však nekoncentrovanost. „Nejsme schopní se soustředit na celých šedesát minut. Vždycky nějakou část zápasu prospíme," kroutí hlavou brankář Filip Kejík.

Právě on je smutný hrdina, který tahá míčky ze své branky. Jihomoravský celek už dostal nelichotivých 29 branek. V důležité statistice je třetí nejhorší. "Není se co divit. Ani na tréninku neodvádíme sto procent výkonu. Asi si myslíme, že to půjde všechno samo," přibližuje přístup Brňanů brankářská jednička.

Hráči v poli nechávají svého gólmana často ve štychu. Přitom ve třech ze čtyř zápasů Brňané vedli. I proti úřadujícímu mistrovi ze Střešovic. „To jsem nezvládli prostřední část. A teď v Boleslavi také. Náš útlum většinou přichází po jedné z přestávek. Proti Chodovu jsme zase nezvládli začátek," vyjmenovává Kejík temné okamžiky letošní sezony.

Vlastní chyba

V kabině je pak po zápasech smutno. Žádný řev, žádné výčitky. Převládá ticho. „Jsme z toho zklamaní. Víme, že si za to můžeme sami. Tady nejde o žádný nedostatek zkušeností nebo mládí kádru," má jasno brankář.

Nad gólovou záplavou za svými zády nepřemýšlí. „Snažím se soustředit na to, jak si můžeme pomoct, abychom se zvedli," vysvětluje své myšlenkové pochody.

Ty se teď začínají točit kolem nedělního duelu v domácí hale ve Vodově ulici. Přijede pražská Sparta. Nováček soutěže, pro Buldoky hlavní záchytný bod. „Vždyť to je vlastně klíčový zápas sezony. Jestli ji neporazíme, tak ani nemáme v extralize co dělat. Pokud tohle utkání nezvládneme, psychicky na tom budeme opravdu hodně špatně," uvědomuje si Kejík.

Spartě se ale vstup do nejvyšší soutěže vydařil. Je na sedmém místě a získala o plných pět bodů víc než Brno. Navíc má lepší obranu i ofenzivu.