"Jde o mé koleno. Už je připravené, ale rozhodli jsme se ho ještě pošetřit, aby v zápase k něčemu nedošlo," přiznala opora zadních řad reprezentace i domácího hegemona Herbadentu.

Norsko se na žebříčku mezinárodních federací nachází na pátém místě. To je pouze o jednu příčku hůř než Češky. Neriskuje tedy vedení týmu s nenasazením svého nejvýraznějšího jména? „Věřím, že to holky zvládnou i beze mě. Tým je na to dost silný, aby mě mohl postrádat," věří svým spoluhráčkám sedminásobná česká šampionka.

Absence v duelu proti tomu slabšímu, co skandinávský florbal nabízí, Billé až tolik nevadí. Vždyť kvůli zranění byla v ohrožení její účast na celém turnaji. „Jsem ráda, že koleno drží. Jsem připravená kdykoliv nastoupit. Ale je to dvousečné. Samozřejmě hrát chci, na druhou stranu nechci nastoupit místo šesti zápasů k jednomu," hlásí opatrně.

Domácí šampionát na pořadatelskou zemi vyvíjí výrazný tlak. Na ten jsou Češky připravené. „Ještě ani nic necítíme. Snad až před plnou halou. Negativa si nepřipouštíme. Kdyby ano, nemáme tu co dělat," tvrdí Billá.

Mnohatisícové návštěvy jsou na florbale vzácnost. Zvlášť na ženském. I proto se reprezentantky těší. „Pro každou z nás to bude jeden z nejlepších sportovních zážitků, budeme na to vzpomínat, ať dopadneme jakkoliv," říká.

Aspoň na pár dní se kolem hráček strhne mediální humbuk. „Tohle je jedna z těch příjemných věcí, které si přeje zažít každý," dodává obránkyně.