„Sice už to nevnímám tak jako někteří starší, ale je to derby a čeká nás nejatraktivnější soupeř," těší se zadák domácího týmu Michal Mezník z Brna.

Zápas začíná v pražském areálu ve čtyři hodiny odpoledne. „Potěšilo mě, že jsem se v nominaci objevil. Sice nevím, co od utkání čekat, protože spolu hrajeme úplně poprvé, ale uvidíme. Nedělní program už se hodně medializuje, což je pro malý fotbal jenom dobře," doplňuje další reprezentant Pavel Blaha, který pochází z Rozseče nad Kunštátem a malý fotbal hraje v Blansku.

Česká lvíčata čeká historicky první sraz teprve den před zápasem, takže na sehrávání moc času nemají. „Nikoho v týmu neznám, hráči jsou z různých krajů, ale věřím, že se sejdou šikovní kluci a bude nám to klapat," přeje si Mezník, který v uplynulé sezoně hrál Simost Superligu Brněnského svazu malé kopané v dresu Fénixu.

Blaha se o nominaci dozvěděl po telefonu. „O možnosti mi říkal trenér oblastního výběru Blanska. Pak mi volali z Prahy, že o mě mají zájem. Neváhal jsem ani chvíli, navíc znám v týmu Adama Širůčka," zmiňuje jedenadvacetiletý hráč svého parťáka z Blanska.

Premiérový duel lvíčat předchází zahajovacímu utkání Ligy malého fotbalu a mladé hráče tak čeká slušná divácká kulisa. „Nervózní nebývám, spíš jsem radši, když přijde na tribuny spousta lidí. Je dobře, když není trapné ticho," usmívá se jedenadvacetiletý Mezník, jenž hraje krajský přebor za Bystrc.

Blaha okusí také Ligu malého fotbalu, v níž bude hájit barvy blanenského výběru. „Už zápas jedenadvacítek bude zajímavý. Bude to jiné než obyčejný duel. Diváky si užívám, jsem na ně zvyklý, prošel jsem Zbrojovkou Brno a Sigmou Olomouc," nepřipouští si tlak Blaha, jenž nyní hraje velký fotbal v Líšni.