V prestižním klání musejí závodníci vhodně zvolit pořadí nářadí, na kterém budou cvičit. V kvalifikaci si každý vybere dvě libovolná. Do semifinále postoupí osm dvojic a cvičí na třetím nářadí. Ve finálovém souboji čtyř nejlepších párů mohou ženy opakovat už použité nářadí, muži cvičí opět na jiném. Body z předchozích kol se mažou. „Začnu na prostných, která nejsou moje nejsilnější, a přeskokem. Potom půjdu na bradla, a když se vydaří finále, zopakuji je," zmiňuje Šikulová nejsilnější nářadí, na němž letos ovládla Světový pohár.

Představí se ve dvojici s českou jedničkou Martinem Konečným. „Závod ve třech kolech graduje, což mě vyhecuje. Těším se na perfektní atmosféru," usmívá se třiadvacetiletá gymnastka.

Před třemi lety ovládla podnik s Rakušanem Fabianem Leimlehnerem, který letos tvoří pár s účastnicí olympiády v Londýně Kristýnou Pálešovou. Ta ještě předloni startovala s Konečným. „Domlouvali jsme se ve čtyřech, kdo s kým bude závodit, a chlapi jsme si prohodily," culí se Šikulová. „Ale síly jsou vyrovnané, jsme na tom podobně. Budeme bojovat," dodává.

Pořadatelé vidí největší favority v chorvatsko-maďarské dvojici Filip Ude a Dorina Böczögöová. „Ude je největší perla klání. V olympijském finále v Pekingu bral stříbro v koni našíř," sdělil organizátor závodu Stanislav Vyzina.