Předloňský mistr světa Slavík mohl dopadnout ještě lépe, jenže v úvodu česko-švýcarského finále po kolizi s Davidem Grafem spadl. „Hned po startu jsme se chytli řidítkami za dresy a nešlo s tím nic dělat, letěli jsme snad osm metrů," uvedl brněnský jezdec pro server mtbs.cz. Z pádu se vzpamatoval rychleji a dojel si aspoň pro bronz. „Bolí to jako čert, doufám, že to nebude nic moc vážného. Uvidíme, co mi řeknou v nemocnici," doplnil.

Pro titul si poprvé v kariéře dojel Švýcar Roger Rinderknecht, jehož následoval devatenáctiletý Michael Měchura. „Byl jsem na svěťáku už v semifinále, ale ve finále vůbec poprvé. I když to bylo trochu se štěstím, jsem jsem strašně rád, že se to povedlo zrovna na mistrovství světa," zářil stříbrný mladík.

Z kvalifikace prošlo všech devět českých bikerů a nebýt nabitých semifinálových jízd, mohli muži získat i všechny cenné kovy. Obhájce titulu z Champéry Michal Prokop totiž narazil v semifinále na duo Tomáš Slavík a Michael Měchura, kteří zabrali postupové místa. Prokop dojel v malém finále pátý, starší z bratrů Měchurových Lukáš byl šestý.

Závod žen poznamenala slabá účast fourcrossařek. „Čekala jsem, že tady bude trochu víc lidí, jedenáct je málo. Postoupily jsme rovnou do semifinále, to je taková malá tragédie," postěžovala si Labounková. Účastnice olympijských her v bikrosu nestačila pouze na obhájkyni zlata Anneke Beertenovouo z Nizozemska. „Ve finále jsem měla lepší start, ale udělala jsem chybu, nezavřela jsem to úplně a ona mi tam dala loket. Jela jsem pak za ní, nedá se tu moc předjíždět, přesto jsem spokojená. Stříbro je bomba," dodala Labounková.